testar


Eee.. Jaha..

Nu har dom tydligen ändrat om här inne på blogg.se när man ska skriva inlägg ser det inte likadant ut som det brukar. Jag fattar inte hur man ska lägga in bilder längre eller ändra fet stil osv. Får nog försöka hitta en ny sida att starta blogg på.. Fy fan vad tråkigt. Jag som hade massa bra bilder jag ville få in. Är det någon som kanske har en anning om hur man ska göra med detta nya får gärna höra av sig till mej...

Kiras mamma Klenod´s Simone

Med en sådan vacker mamma är det inte konstigt att Kira är en skönhet.. :)

Titta och njut..Bilderna är tagna av Sofia sandström
Http://www.amaklinjas.se

Vinthundstutställning i Höör..

Dagen kunde ha bjudit på bättre väder, ösregn.. Men eftersom hanarna var först hann det sluta regna tills det var Kiras tur. Träffade Inger, hon som äger Kiras mamma Klenod´s Simone och andra jätte goa männiksor som gav mig bra tips innan jag skulle visa Kira.
Kira var inte riktigt på humör denna gången, hon ville inte stå stilla och tyckte vi skulle hitta på något annat.
Men trots detta fick hon ett första pris ( Rött band) Sen blev hon tvåa i klassen med utmärkt kritik. Domaren sa att hon kunde ha vunnit om hon hade upfört sig lite bättre, vi skulle träna på för det var en flott tik jag hade. I Know.. :)

Kritiken:

15 months. Correkt eyes and ears. Correkt and full bite, Correkt neck, top and underline. Correkt angulatins. Exelent front pastern, exelent and typ movment.

Det var en domare från switzerland..

Kunde inte vara mer nöjd med denna kritik.. :) Nästa gång blir det ett CK och första plats, vi ska träna nu.. !! :)
Samanfattningsvis var detta en jätte trevlig utställning, jag och mamma hade en toppen dag. Och jag har nog världens bästa upfödare, som hjälper och stöttar. Tack ännu en gång för påsen med saker till hundarna, det var uppskatttat.. :)Äntligen fick jag hjälp att ta bra uppställningsbilder på henne.Min fina lilla Kira bus mus...


Jag och Kira i ringen..Fixardag i stallet

Igår hade vi bestämmt oss för att ha en heldag i stallet. Fixa paddocken, bygga klart uteboxarna och grilla.
Det blev en riktig höjdare. Nu har vi t.om. fått ett omklädningsrum med bord,stolar, klädskåp och kyl så man kan ha med sig lite förfriskningar upp.. :)
Min duktiga sambo...Jag hann måla klart allt också, men jag hann inte ta bilder på det. men det ska jag göra på Söndag när vi ska fixa det sista finliret..Vårt fina lilla ekipage..Har vi världens bästa inhyrning eller?? :)Grillad korv, kakor och god dricka.. Riktigt trevlig förmiddag...  Alla hjälptes åt..Vi har fått en ny liten traktor- förare... :)Snygg- Bettan i sitt fina svea täcke.. :)


Kira på Rundbanan i Landskrona..

Kira vill verkligen jaga trasa. Fick denna bilden skickad från mamma från när vi var på träning i Landskorna för någon helg sedan.


Vet ni hur man vet att man har världens bästa chef??Detta lilla söta kort och blommor stod på min arbetsplats.. :)
Nu har vi precis avklarat en lång promenad med....


Frisk luft..

Min helg i bilder...

Klart man ska grilla när man är i husvagen, oavsett väder och man äter ute minst en gågn per helg och det gäller även hundarna.. :)Som sagt, en kall men jätte mysig helg..

Regn och åter regn..

Då sitter man här inne i husvagnen och regnet bara öser ner utanför. Fast jag nåste erkänna att det är ganska mysigt. Vaknade i natt vid 04,00 av ljudet av regn som slog på husvaganstaket. Så mysigt det då var att bara krypa ner lite längre ner under täcket. Ta Kelly och dra henne in till sig och sommna om.
Vi hade ju tänkt träna LC i dag, men jag kände attdels måste gräset vara halt och sen all lera. Det är inte så kul att ha in två leriga hundar i en husvagn och här finns ingen möjlighet till att få duscha dem mer än i kall vatten och det tror jag inte skulle uppskattas av mina små råttor. Så det får nog bli en promenad i skogen i ställer, fast dom är rätt nöjda med att ligga här inne i värmen också. Kira har jag liggandes bakom min rygg här i sätet och Kelly ligger i sängen bland alla täckena..

Ska se om jag kan hitta min kamera så jag kan ta ett foto på hur vi har det i dag.


".. Om du tvekar så visar jag vägar att gå, om du tröttnar så ska jag va den som förstår. Så slut nu din hand kring den stens som du har. Som jag slippat och format till den jag har kär...."

En av de finaste låtarna jag hört på länge. Sarek- om du tvekar. Vi är ju på jakt efter love- sångs till ett speciellt tillfälle..

Soldyrkare

Förmiddag var kall, mulen och ganska blåsig. Då passade jag och mamma på att börja måla det vi byggt om i stallet. Det är inte klart än så jag tar bild på det när det är klart. Men det blir skit snyggt, tur Johan är snickare. Det blir mycket proffsigare gjort då.
Färgen blev mörkbrun i alla fall lasyr, jag känner mig jätte nöjd med det valet.
Nu är jag hemma och tvättar medans mina små troll, som för övrigt har varit med i stallet i dag latade sig på verandan.. Finns bara två ord för dom två, Vinthunds divor och soldyrkare.

Stackars små hundar som har haft en så stressig dag när matte springer upp och ner med tvätten..Kelly bättrar på brännan inför bech 2010Hallå!! Matte, du skymmer solen med din kamera...


Som sagt två livsnjutare..


Nya bilder från stallet och ridningen..

Som lovat kommer här lite nya bilder på hästarna samt när vi red i paddocken i veckan..Bettan med sin lunch..Alla hästarna i vinterhagen.. Den blev så stor och fin nu :)Caroline och Flisan. Caroline har sadelförbud då hon måste lära sig att få en korrekt sits och bättre balans. Vad är då bättre än att rida barbacka..Ida och Pontus. Även här råder sadelförbud..Tess och jag i en sidföringTess och jag igenTess och jag, Tess är ett varmblod som jag håller på att skola om till ridhäst. Vi har tränat lite drygt ett år nu och som ni ser går hon jätte fint i form i skritt, behärskar sidförflyttningar, framdels vändingar öppna och sluta jätte bra i skritten. Traven har hon precis börjat gå i form i. Så den håller vi på att träna upp. Kan även galopp, fattar rätt galopp i både höger och vänster. När vi köpte henne kunde hon inte ett dugg så det känns jätte kul att ha tränat henne från grunden. Med stor hjälp av min tränare Jan Winblad, sopm vi tränar för varanna vecka. Många ser så mycket ner på just varmbloden eller "travare" som dom kallar dem, Jag var också en av dem och fortfarande kan jag tycka att det kanske inte är den bäst lämpade hästen att ha som dressyrhäst. Då gångarterna inte riktigt är som på ex. Halvblod. Men som hobby häst tycker jag dom är perfekt. Och visst kan man hitta guldkorn här med och jag tror vi har lyckts med det. Hon är aldrig tränad till trav och det har nog hjälpt till mycket, sen är hon en av de mest lättlärda och arbetsvilliga hästar jag ridit. Fast hon inte alltid kan/förstår försöker hon utan att tjura. Hon är inte heller den stressiga typen och har inga typiska " travgångarter".( Den stressade skritten etc.) Det är synd att inte fler som köper " travare" Faktiskt tar sej tiden att omskola dem till bra ridhästar och visa alla att det visst går att få en bra ridhäst av dem. Men det tar tid och kräven en massa kunskap att om-muskla och skola om en travare till ridhäst.

Ja mycket  hästprat i dag men så är det ibland. :)
Ha en bra dag, nu ska jag laga middag och sen köra till ridskolan med lillsyrran och Flisan..


Måndag..

Det är ganska stressigt att vara sjukskriven faktiskt. Mamma skulle iväg på operation i Hässleholm i dag så jag fick gå upp kl 07,00 och köra henne samt köra Timmis Lina till skolan.. Sen hem lägga mej och vila en stund. Hundarna tror jag inte vill göra något idag. Dom har sovit non stop och lär säkert göra det hela dagen så dom ska bara få en liten kisse-runda. Så nu ska jag till stallet, Fixa där, hämta lillsyrran kl 13,15 hämta mamma 14,30 hinna stor handla, städa och laga middag.. Ja det är inte lätt.. denna veckan är det bara massa tider att passa. Hovslagaren kommer förresten i morgon  kväll, jag som skulle hinut träna också, men ja vi får se vad jag väljer. Mamma kan ju faktiskt ta hovslagaren... Jag hade nog velt träna faktiskt. Ska även köpa ett par nya löpar skor, så jag kan komma igång med min löpning igen. Jag älskar ju att springa och har faktiskt vara duktig på det, tror inte jag är jätte kass just nu heller, men lite bättre kondis hade inte skadat. Sen gillar hundarna ut och löpträna också så det blir två flugor i en smäll.
Ska ta med kameran till stallet i dag och ta lite nya bilder på Bettan och company..

Ha en bra dag..


KIRA HAR KLARAT SIN LC LICENS

Så himmla skönt, idag begav jag och mamma oss till Laholm för att träna Lc. Toppen väder och ett jättebra fält som var kuperat så banan var jobbig men den såg kul ut för hundarna. Kira spran mot en hane som heter Corre, Åsa tapanis hund. Gick jätte bra.. Och toppen väder. Kelly sprang också jättebra i dag och Loke var med och sprang licenlopp med Gandalf.
Ringde uppfödar Inger på vägen hem och då berättade hon att även kullbrodern,Klenod´s U rax hade klarat sin licens idag. Grattis grattis.. :)

Nu bär det av till stallet, som vi för övrigt har köpt nu och äger själv fr.o.m i Lördags.. Känns så skönt att faktiskt äga något själv och göra saker där själv, och själv betala för det. Inte bara lita på att ens föräldrar ska göra/betala allt. Jag kan minnsan själv.. :) Både sätta nytt staket, köra traktorn, rensa stuprören och osv... Får berömma sig själv lite ibland..


ha en bra söndag..Kelly in action..