Påsken...

Då har man slutat jobb för denna veckan.. Känns riktigt skönt faktiskt..
Idag är tanken att vi ska ta motorcycklen till Bollebugd och sova där två nätter, sen vidare till Röstånga på lördag, sen kommer vi hem igen på Söndag...
Eftersom inte hundarna kan åka med på MC, fick jag lämna dom till mamma i morse, saknar redan mina små troll. Kändes så tomt att komme hem nu och inte bli mött av dom i dörren. Men dom kommer att ha det jättebra i husvagnen med mamma och alla.. Men jag är såå blödig med hundarna, kan kanppt inte sova en natt utan dom utan att det känns lite små jobbigt.
Men jag har sett framemot denna helgen och det kommer bli toppen. Valet mellan bilen eller MCn var ganska enkelt... Jag bara älskar åka, så mysigt att sitta så nära Johan...

Så nu lite snabb lunch, en dusch och sen iväg... :)Att man kan älska er så, mina älskade råttor...
Hur klara sig man utan hund??


Rehab med Kira..

Johan var igår inne på Rehab i Helsingborg med Kira. Jag kan inte påstå att jag är jättenöjd med det besöket. Dom sa inte samma som veterinären sa dagen innan. Sen tycker jag att dom är onödigt försiktga så att det blir fel på det hållet. Dom vill ha henne i bur i två veckor till. Och jag anser att 10 dagars vila inte har försvagat hennes ben såpass att hon inte kan gå till bilen på parkeringen som är ca 50 m. Hon avänder det jätte fint och stödjer på det. Sen såklart är jag jätte försiktigt med henne men hon måste ju få anväda det lite så det byggs upp. Jag vet inte hur jag ska förklara det men det kändes inte som att kemin mellan oss och hon på rehab infanns. Hon förstod inte mitt resonomang och körde bara på sin linje. Men jag ska ge det en chans till. Har prata med Inger uppfödare och hon är helt på min och veterinärens linje. Hon ska gå kortare promenader och inte ha någon skena på. För hon har ju INTE haft någon fraktur. Sen ska hon inte sitta i bur mer än om hon blir jätte busig. Men det är tråkigt när man ser framemot något och så blir det bara platt fall..
Måste bara säga att vi haft en jätte bra veterinär inne på djursjukhuset Karin Löfqvist. Har gett väldigt bra information och varit jätte go med Kira.. Så med djursjukhuset är jag jättenöjd. Dom har varit toppen.. :)

Någon som har varit på Rehab i Helsingborg med sin hund som har någon åsikt??

Bästa helgen...

Jag får noga säga att detta är är en av de bästa helgerna, Och allt tack vare vädret. Lördagen inleddes med sovmorgon och en god frukost, sen ut och körde MC med mamma, pappa och Christer. Körde en ganska långrunda och vädret var helt perfekt. Det blev ett glasstopp i Röstånga också.Så mysigt att få vara så nära Johan hela dagen.
Sen red vi en runda sen Bowling med Lina och Timmi på kvällen. Vi satt inte stilla mycket kan jag säga.
Söndagen var vigd åt hundarna, johan skulle äntligen få se LC. Tyvärr tävlade ju bara Kelly pga. Kiras skada. Men tänk så bra det gick ändå. Vi har tränat hundarna jätte mycket inför detta provet, med långa promenader, cykling,löpning och massa bollkastning.Vi träffade Ingers Göran som hade med sig Kiras bror och Birgitta som hade med henns syrra. Här är mamma med Loke och Johan med Ingers andra hane Linus.Johan och Linus..Kiras bror Emil med GöranFina Loke. Han kom på 27/38 hundar. Så han gjorde inte sin bästa tävling..
Men det gjorde Kelly som fick 78,25 poäng och kom på 20/38 hundar... Förra provet hade hon 68,25 poäng så det är en bra ökning. Men man såg att henns kondition var mycket bättre än sist och även hennes start. Så det var skit kul. Jag eller rättare sagt ingen trodde nog att Kelly skulle komma förre Loke..Kelly, röd hund.
Mamma hade dessutom gjort god lunch och det var så mysigt att sitta ute och äta det.Johan och Kira lunchade ihop.Lite sol var inte helt fel och det resulterade in att vi båda ser ut som två stoppljus i ansiktet. Men det var super härligt. Jag är så glad att jag har träffat någon som får en till att må så bra och som vill hitta på saker. Och dessutom älskar hundarna.. Det är total lycka...
Söndagen avslutade med en MC runda till Krapperup och sen pizza.. :)

dessutom blev Kira friskförklarad idag, toppen toppen. Så veckan kunde inte ha börjat bättre heller. Och vi såg vargen som har vandrat i Helsingborg.... Första och förmodligen sista gången man får se en vild varg.

Hästinlägg... Bilder på Prince..

Igår hade jag en trevlig tur med B1 och B2. Lollo fick rida sin älskade Tess och Pamela sin lilla hund. Själv tog jag den underbara Bettan.. Skämt och sido.. Det var jättemysigt..Och Lollo fortsätter spöka ut Tess i massa rosa fäger och glitter. Det senaste var lilaboots... Haha..Sen vägrade dom ställa upp på kort framifrån..Och såhär underbart väder var det vi red ut i...

Idag tog jag en promenad med Prince medans dom andra två red. Tränade lite med honom från marken och hade med ett långt spö som jag korrigerade honom med och det fungerade jättebra..
Sen fick då lill Prinsen en grimma med rosa ludd på sig. Jag tycket att han är så manlig att han klarar av att bära upp den. Sen att han tyckte den skulle vara i munnen var en annan sak.. Men han är för söt min lille goding... Så här kommer massa bilder på honom..


Djursjukhuset del 2

Då var det dags för återbesöket på djursjukhuset med Kira i dag. Både jag och Johan åkte in med henne. Först vill dom skriva in henne och jag skulle få hämta henne senare idag. Men vi fick en jättebra veterinär som la om bandaget och skenan när hon var vaken. Hon tyckte att Kkira hade varit så duktig sist. Fick även se hennes röntgenbilder, och det såg bra ut.
Anledningen till att dom har gipsat henne trots att det inte är brutet eller någon spricka är att man gör det för säkerhetsskull med Whippet, greyhound och borde coillies. Anledingen är att deras "jobb" i Kiras fall Lc är så krävande för benen att man tar det säkra före det osäkra. Vi fick även en remiss till rehabliteringsträning med henne. Ska bli jättekul. Pratade med dom idag och vi ska förhoppningsvis sätta igång med det nästa vecka. För på Måndag åker gipset bort och hon ska endast ha stödbandag. Jag kan inte beskriva hur skönt detta känns. Att hon blir helt återställd. Och att jag fick med henne hem idag... Nu får hon följa med mig på jobb denna veckan så jag har koll på henne för det gäller fortfarande strikt vila och inga hopp..
Hon fick ett jättefint rosa bandage idag..Så snyggt så...Kelly ville mysa med Kira när hon kom hem idag..Finaste lilla Kira...
Kelly är dock i prima form och ska tävla LC på söndag, ska bli jättekul..!!


Update om Kira...

Nu är Kira busen hemma, och det är hemskt. Inte att hon är hemma men att hon är gipsad. Jag hatar att behöva sätta henne i bur varje gång vi ska gå hemifrån. Hon kan inte sova med oss på natten för jag är rädd att hon ska hoppa ner på natten innan jag hinner vakna. Så nu har vi ljuvmusik när vi ska somna i form av hundpip...
Återbesök på Tisdag, då ska hon ev. gipsas om igen... Trots gipset verkar hon må ganska ok.Så nu är det uppassning på hög nivå.. Både jag och Johan har köpt massa gott godis till henne. Även Pia köpte gott till henne.. Lilla loppan...
Kira får komma hem idag..

Idag ringde dom från djursjukhuset i Helsingborg och sa att Kira får åka hem i eftermiddag... Hon ska dock ha skena i 10 dagar och får absolut inte hoppa upp och ner i möbler, det lär ju bli enkelt. Hon ska faktiskt vara i bur när vi inte är hemma och sen ska hon följa med till jobb nästa vecka så jag har koll på henne hela tiden.
Sen är det återbesök hos veterinären med en ortoped om 10 dagar. Det känns skönt att kolla igenom henne ordentligt så man vet när hon kan börja springa igen.. För det lär inte bli lätt att hålla den lilla donnan stilla någon längre tid.. Men det ska bli så obeskrivligt skönt att få hämta henne i dag. Det är så tomt utan henne.
Kelly har dock trivts, matte och husses odelade uppmärksamhet och sen följa med till jobb.. :)

Så nu är det bara upp och jobb sen upp och hämta Kira och förmodligen bli en aningens fattigare, tur man har försäkring... Men som sagt det hade fått kosta vad det ville, för bra ska hon blir !!!
Sen blir det bara Mys, mys , mys resten av kvällen..