Då var det snart slut...

Och vi går snart in på ett nytt år... Och man kan väl säga att 2010 har varit minst sagt omtummlande..
Året började bra, Kira fick sin LC licens, vi var på lite utställningar och det gick ganska bra för henne. Om inte annat så var det kul att börja få en fot in i utställningsvärlden... Ett stor tack till uppfödar Inger som har varit till stor hjälp.
Mot sommaren började det hända saker, jag, Caro och mamma åkte iväg med husvagnen och campade själv i Tvååker och ställde ut två dagar.. Det var absolut en av höjdpunkterna, kanske inte själva utställningen med hela grejan att vi tjejer åkte iväg själv med en husvagn och hundar..:)Hundarna har varit till 99% skadefria under detta året, i slutet på förra året åkte dom på kenelhosta.. Det enda som har hänt är att Kira drog av en klo som jag blev lite orolig över...
Sen väntades semester som vi hade bestämms skulle vara 3 veckor med husvagn. Öland och Motala stod på planeringen. Öland bjöd som sagt på kasst väder, regn... Ingen jätte hit på något vis, det började knaka rejält i fogarna där.. Ganska tryckt stämmning vissa stunder och det brast totalt för mig, så Öland 2010 glömms helst bort.. :)Även om det delvis bjöd på fint väder och var mysigt...
Motala var som vanligt mitt favoritställe. Både för mig och hundarna tror jag.. Vi badade en hel del och körde til Ombergets ekopark som verkligen satte avtryck hos mig... Älskar campingen, slussarna jag allt med Motala. Och dessutom körde vi tre gånger till Norrköping och tränade WR med Inger villket så klart var en av höjdpunkterna på resan..När vi sen kom hem från semestern flyttade jag och hundana hem till mamma och pappa ett tag, det gick bra och jag är otroligt tacksamm för att som ställde upp som dom gjorde. Det är inte lätt med 4 hundar i huset och jag.. Men det gick jätte bra... När väl fd. sambon hade flyttat ut kunde jag och hundana flytta in igen, så Augusti minns vi som ganska turbulent och en känslomässigt berg och dalbana... Men vi tog oss helskinnade ur det.. september minns som mycket bråk och stor påfrestning och inställt bröllop. Börja hitta tillbaka till allt, hundarna var det bästa om kunde finns just då.. att bli mött av dom när man kommer hem och hur mycket närhet dom gav/ger kan läka vem som helst..Sen börjar året vända till positivt igen, och det kunde inte ha avslutats bättre, jo kanske om Johan varit hemma.. Men han skulle jobba och tog med sig Kira, så Kira ska spendera nyår på ett äldreboende i Halmstad... Kelly ska fira hos mamma och pappa. Själv drar jag till stan, till Christian och Karolina.. :)
Det är lite pirrigt att ha lämnat iväg Kira med Johan, men jag vet att han tar så bra hand om henne så... Och Kelly och jag får lite egen tid också...
Har dessutom fått nytt jobb, börjar ju  Februari, ska åka till London med Pia och hennes familj nu den 6/1, och som jag längtar... :)

Så gott nytt år alla.... och till nästa år hoppas jag att vi..


  • Ska ta WR licens på alla tre hundarna
  • Ställa ut Kira lite mer och hoppas på lik
  • Att London resan ska bli en riktigt kul upplevelse, men med det resesällskapet kan det inte bli annat än perfekt.. :)
  • a bra resultat
  • Bettan ska bli helt återställd och hålla för ridning
  • Nya jobbet ska bli bra

Semester, vad är det??

Hade semester i dag från jobb, dock inte från allt annat.. Upp och ta stallet på morgonen, in till stan och fixa lite sen gick jag en mysig runda med Lina och hundarna i Pålsjö skog. Men det blev kallt på slutet.
Sen red jag lite med Izabell och hennes syster, Willma gick ganska bra så det var kul. Ska på det igen i morgon..

Nu ska jag hem till mamma och pappa och fira lite jul med farmor och farfar, och hundarna ska med.. Blir dock en tom helg på ett vis, men vi ska nog klara oss...:)

Bilder från rundan med Lina och Jago:Jago och Kirasöte Jago..Kira och JagoSnömonster..Kelly och JagoStor och Liten... ;P
Nu går det undan...

Då är vi redan inne i julveckan... Tiden har bara rusat iväg.. Helgen var mysig och vi kollade som sagt på en ny häst. Och i Söndags åkte jag och hämtade henne. Så jag får väl dra en lite kortare presentation om nytillskottet..
Det är ett sto som är född 1997, blanding mellan appalossa och fullblod/halvblod?. Så hon har väldigt lusigt färg, manen är i stort sett obefintlig och hon är en aningens överviktigt.. Haha.. Men hon är verkligen JÄTTE charmig och hur snäll som helst. Sen vad jag har fattat det som så är ridningen ett problem. Hon är inte så mycket utbildad, alltså är det till att börja om från 0. Men jag har ju vanan inne nu.. ;P speciellt galoppen ska vara besvärlig då hon bockar och kan kasta av.. Så vi får väl se. Jag har myst rätt mycket med henne i boxen nu för att hon ska lära känna mig. I kväll tar jag nog en promenad med henne eller släpper ut henne i stora hagen så hon får springa av sig lite. Sen Onsdag planerar jag att bara precis sitt upp på henne och skritta några meter. Bara för att få en känsla.

Dessutom jobbar jag JÄTTE mycket denna veckan men bara fram tills i morgon för sen har jag semsetser.. :) Ska bli skönt med några dagars ledighet. Som det har varit denna veckan får jag gå upp 07,00 och mocka, hemma 08,00 gå med hundarna, duscha och fixa till mig sen börja jobba 09,00 till 18,00 sen hem, stallet, middag och hundarna eller träning.. Konstigt att tiden går snabbt?? Inte ett dugg... :)
Såhär söt är Tess när hon vaknar på morgonen.. Haha..Kira när hon var med på jobb i Fredags..Kelly surade för hon fick ingen fåtölj..För Lina ville också ligga där inne.. Haha..


Kollat på häst och varit på Åsen..


Idag åkte jag med mamma till Kvidinge och kollade på en ny häst.. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med Bettan än, men jag hoppas kunna hitta någon som vill låna henne. Den nya hästen som heter Vilma kommer kanske i morgon eller till helgen... Så ska jag ha den på prov och se vad jag tycker... Jag kunde inte prov rida i dag men det kändes bra när jag hanterade den..


Det är en appalos/fullblods blanding.. Så får vi se..

Sen körde vi till åsen och släppte hundarna hos farfar och fikade, nu väntar pizza och sen myskväll med hundarna och en bra film...Kira i all snö..Carro plumsar i snönLoke och Viggen..

Imorgon blir det Kalas för syrran som fyller år på Måndag, så jag har varit och handlat lite till henne och en ny didriksson fleece till mig.. :) Så en väldigt lyckad dag, och jag fick lånat Johan lite i morse så dagen började bra också.. Nu får man längta tills i morgon.. :)


Lunch med Kira..

Dagens lunch:

Lekande lätt...

Alla har väl märkt att det är riktigt kallt ute nu. Och mina små råttor är inte jätte förtjusta i kylan. Snö går bra med inte is och blåst... Men man måste gå sina rundor i alla fall..
I Söndags var det också kallt men sol, så vi packade in hundarna i bilen, Loke fick också följa med och drog till Söderåsen.. Gick en ganska bra runda i skogen och där var mer snö än vi har här hemma. Hundarna kunde vara lösa hela runda, och som dom njöt. Förmodligen lika mycket som jag.. Det var så fint där och med det sällskapet kunde det inte bli annat än en perfekt söndag... :) Dessutom fick vi middag hos Farmor och Farfar, inte helt fel..Lägg märke till att Kira är helt i luften..och Kelly tyckte också att Johan är för seg med att kasta.. :)och Loke tar också ett språng..


Så helgen gick fort, alldeles för fort. Men man säger ju att tiden går fort när man har roligt. Och just nu så flyter allt på så jäkla bra, så himmla lätt.. Och det är förmdligen för att man har träffat helt rätt.. Som sagt ett fel som blev rätt för mej.. :)

Nu ska jag ta min tvätt sen bege mig till stallet, ska kolla ny häst på lördag tror jag.. Mer info kommer..Nu börjar..

Vi komma igång med promenaderna ordentligt igen.. När snön kom blev jag lite lat och började släppa hundarna lösa och kasta boll mer för jag blev lite bekväm.. Men nu börjar vi komma på rätt spår igen. Det är inte bara för hundarnas del man går, det är lika mycket för min egen motions skull. Så idag blev det två långrunda. det var kallt men med rätt kläder är det skönt..Dessa tre filurer fick följa med på promenadaden idag.. Kira, Kelly och Loke...Loke spanar.....utöver fälten...
Har varit en riktgit bra dag faktiskt, började dagen i stan med båda hundarna... När jag sen körde hem köpte jag med bullar hem till pappa och mej. Så fick vi lite tid att umgås, det är inte så ofta bara han och jag.. Sen tog jag som sagt alla tre hundarna och gick tunbyrundan. Sen jobba, sen kom farmor på fika. Fick middag hos mamma och nu har jag precis dragit med mamma på en runda till med hundana. Så lite städning innan Johan kommer sen ska jag slänga mej i soffan..

30 kg mer

I kopplet...bestående av Doris.. :) Lina var här med Jago, en 5 månaders liten rottis hane och vi skulle gå långrunda. Mamma gick med och hon fick ta whipparna. Och jag passade på att låna Doris, Sofies helt underbar rottis tik..Doris och Jago, dom är ju bara för söta..Det ser väldigt maffigt ut när man kommer med två rottisar.. Och jag gillar dom skarpt..  Skulle jag haft en annan ras än den jag har hade det helt klart blivit en rottis, en tik... Jag gillar att Doris inte är så tung, utan smäcker.. Det är kul att byta hund och få känna på något annat. Arbetsvilja kan man inte jämföra, men jag tycker att mina är smartare. Whipparna fjäskar inte så mycket, det är du som ska fjäska för dom.. Men jag gillar att det är mycket hund man har att göra med.. Så att det blir en rottis i framtiden är inte alls omöjligt...Kira har inget emot att gå med Doris.. Men det ser lite kul ut.. Två ytterligheter, det finns inte EN likhet förutom möjligtvis att dom har fyra ben, kan skällas och går under benämningen hund...Sen fick Jago och Lina följa med mej hem och äta lite lunch.. Så här fint kan man sitta när det skivas falukorv i köket.. :) Filmade även när dom busade, haha..

Nej nu ska jag dra till brottningen, hundarna ska till Johan och även jag efter träningen så det blir till att övernatat i stan i dag.. och båda hundarna ska faktiskt få följa med.. Kan bli intressant...

Jag börjar njuta....

av detta vädret, tro det eller ej... :)
att gå långrunda med hundarna är jätteskönt om man bara har mycket kläder på sig. Igår hämtade jag med Tilda när jag gick.. Kelly och hon hade jätte kul i snön när dom fick vara lösa på grusvägen...Tre små råttor på promenad...
Sen var det ju Fredag idag och det innebär att hundarna får följa med på jobb på eftermiddagen.. Pia var då snäll och gick en bra runda med alla fyra (!) hundarna..Efter promenade blev båda hundarna nerbäddade i fåtöljerna...Det är så mysigt att ha med som på jobb, och dom ser inte ut att vantrivas direkt...
Nu är jobbe-dagen äntligen slut och en riktigt bra helg väntar... Ikväll ska jag och Johan bort till mamma och pappa en stund och sen i morgon ska jag bara göra precis vad jag känner för.. Förmodligen en riktigt långrunda med hundarna, kanske i skogen.

Nu på kvällen kom Caroline och vi gick bort till backarna med hundarna & pulkan... Jag kunde ha hundarna lösa och som dom sprang, och jagade puklan.. Haha.. Det var kallt, hög luft, mörkt och jätte mysigt.. Bara rulla runder i snön med dom och brottas lite med dom... Att man kan älska två små råttor så mycket...Tja så blir det i mörker med en kass mobil kamera... :) Men det var skit härligt i alla fall. Thermobyxor, vantar, mössa och en varm jacka så njuter jag av vädret.. :) Skulle kunna vara ute ett tag till känner jag... :)

Idol ikväll, Jay rules...

Det är tur att hon är söt i alla fall...


I Tisdag lämnade jag och Johan hundarna själv och han hade lagt sin mobil på bordet. Kira har en jäkla dum idee för sig att hon hoppar upp på bordet när jag inte är hemma.. Så när vi kommer hem så hittar vi inte baksidan till hans mobil.  Det finns bara EN misstänkt i detta huset... Letade men hittade inte det. Jag hade mina aningar om att hon hade gömt det. Hon brukar göra så med sitt "stöldgods". I dag hittade jag det under soffan längst in... Kanske inte i det skick man hade önskat...Och det roligaste var när jag hittade det och tog fram det.. Fast jag inte sa ett ord till Kira så hoppade hon upp i sängen och såg ut följande..."-Det var jag, okej?? Bli inte arg på mej matte, snälla??"

Och jag kan inte bli arg på henne nu såhär långt efter.. Så som sagt. DET ÄR TUR ATT HON ÄR JÄKLIGT SÖT I ALLA FALL, och att Johan har ett extra gott öga till henne... :) Och Kira till honom. Det är faktiskt riktigt kul att se hur båda hundarna gillar honom.. Och om dom gillar honom måste han ju bara vara bra... ;P Jag tror vi alla tre här hemma njuter av att ha honom faktiskt... Väldigt mycket...

Nu ska jag dra till stallet sen runda med hundana innan jobb, den är det seriematch i kväll...