Nu har det gått för långt...




När hunden börjat surfa och skaffat facebook.. :)



Och ens farmor tycker mer om hunden.. ;P



Och Kelly ser inte alls ut till att ogilla situationen..



och Kira kunde inte sova på golvet, det var bara mitt knä som gällde...

Men NEJ, mina hundar är inte bortskämda... :)

Eftersom vi ska till Ullared i morgon kl 06,00 kör vi så ska bästa Pamela rasta mina små troll i morgon, men jag tror det är som som rastar henne.. Haha.. Tur man har så bra vänner som ställer upp i alla lägen... :) Du är bäst, men det vet du redan, skit Lisa... :)

Glöm nu inte att ställa om klockorna.. 1 timme tillbaka..

promenad..

Idag tog jag och mamma ut hundarna på långarunda, vädret var helt perfekt.. Dom kunde vara lösa större delen av rundan.. Kira har börjat lyssna riktigt bra på inkallning nu och det gör att man börjar våga ha henne lös mer.









Försökte även att ställa upp Kira, med blandat resultat..



Men hon har vuxit i sin kropp fint nu, och börjar bredda sig och det är kul att se. Snyggast är hon när hon ställe sig själv, men då har man ju aldrig kameran beredd.. :( Så detta får duga..

Och i morgon blir det Ullared.. :) Med mamma, det ska bli mysigt, så kvällen ska spenderas med en bra film, chocklad och mys med hundarna..  Tanken var att man skulle ut i dag, men jag ska ärligt säga att jag orkar inte vara mer social denna veckan och prata med massa människor jag inte känner om massa onödiga saker. Det kan jag visst tycka är kul men i dag lockar soffan mer.. Och det är så skönt att man kan bestämma det själv.. :)
Hade dock en väldigt mysig kväll igår.. ;)


Kristianstad...

Igår hade jag som sagt semester. Fick dock gå upp 07,00 och det var mindre kul. Men hade lite ärende i stan. Så jag packade in hundarna och körde till stan och sen direkt till Kristianstad för att träffa Becca och gå med hundarna..



Vädret var ju ingen hit, men det var skönt att köra bil en stund och tänka lite..



Som tur var regnade det inte på Tommarp.. Becca hde två hundar. En stor schäfer och en lite vit sötis. Men jag var såå glad att jag hade mina korthåriga hundar när vi kom in från rundan i skogen... En trasa sen var mina rena, medans Becca fick duscha sina och blöt schäfer är ingen hit.. :( Tacka vet jag whipparna.. Men det var mysigt att gå en runda i skogen och hundarna njöt av att vara lösa. Och i dag på eftremiddagen ska dom nog får följa med till jobb..



Beaccas Tequila...

Igår var jag även på möte hos Vård och omsorgs enheten i Helsingborg om kursen jag och hundarna ska gå. Det kommer nog bli jätte bra. Jag var dock den enda som var under 40 där som skulle gå kursen. Men det ska bli kul att visa whipparna, för det var såklart ingen annan som hade det.
Hundarna ska först genomgå ett test och sen ska man gå kursen Allmänlydnad, Då får man diplom för det. och invävt i det är olika moment som rör detta med besökshundar.
Det kommer vara en hel del teori också, men jag är vekligen peppad inför detta. Man har gjort ett liknande projekt i kalix. Det är Helsingborgs stad som gör satsningen och dom betalar allt för oss. Projektet ska pågå ett år och sen ska det utvärderas. hundarn blir faktiskt tjänstehundar och ska få egan tjänstetecken som dom ska bära när dom jobbar. Jag ska försöka gå med båda mina och samköra dom. Annars blir det nog Kira som får gå. Hon har mer nytta av den meriten än vad Kelly har.. Men som sagt målet är båda.

Egentligen skulle jag åkt till Ronneby och festat med nina och lite vänner i helgen men det sket sig, jag ska ju till Ullared på Söndag och det kan man inte säga nej till med mamma.. :) Men jag fick andra nästan bättre planer i kväll så det gjorde inte så mycket. Dessutom är det skönt att vara hemma med hundarna i dag, jag gillar inte att lämna dom för mycket..

Näää nu ska jag till jobb, har en brud som kommer kl 10,00 och då ska jag göra en bruduppsätting... :)


Hektiskt..

Men jäkligt kul... Var tvungen att gå upp tidigt i morse för att hinna tvätta och sen sprang jag en runda med båda hundarna. Kira är en dröm att springa med Kelly är pest att springa med. Hon springer bakom benen på en så man sparkar till henne hela tiden och hon fattar ändå inte.. Haha.. Kira springer fint bredvid mej och drar inte. Så från och med nu är det Kira och jag på jogging turerna..
Sen överraskade min chef mig igår, hon vet att jag haft det lite kämpigt denna hösten och hon ville ge mig något att se framemot.. Så jag fick en resa till London med hennes familj.... Åååå jag blev så jäkla glad och det ska bli så kul att få se London och att resa med dom kommer bli skit kul. Känner mig ändå som en i familjen.. haha..
Så den 6-8 januari åker vi.. :) mamma och pappa får ta hundarna.. snällt va?? :)



Här sprang jag och hundarna i morse när solen höll på att gå upp, det är så fint på morgonen och dimman som ligger på åkrarna.. Jag älskar bo här på landet.. Haha..



Sen skyndade jag mej med tvätten och hann ta Tess på samma tur som jag spran innan.. Hon gick som en dröm i dag... hon ligger i form i traven jätte fint.. :)

Nää nu ska jag in i duschen sen kommer nötet och ska skriva på ett papper och sen ska jag till stan.. :)


Dags för en update kanske..

Helgen har varit på helt perfekt, men det har varit ganska högt tempo.. Tävlingen i Lördags gick väl helt ok, vann första matchen på fall, och det var skönt. Sen var jag ganska nöjd och var för snäll i andra matchen och det har nog aldrig hänt innan.. Haha.. Jag blev inte ens arg när jag förlorade som jag brukar..
kl 17,10 kör vi hem från tävlingen och kl 18 skulle jag vara hos Karolina i stan och träffa tjejerna. Fick bara duscha hemma och sen fixa resten hos Lina..  Och fy vad kul det var att träffa Jonna och Jekke igen, det ska vi helt klart göra om... Sen sov jag över hos Lina och det var sååå mysigt.  Nu när man sovit själv ett tag uppskattar man sällskap.. haha.. Sen lite god frukost och städning på det...
Hundarna sov hos mamma och pappa i helgen och det hade gått jätte bra. Kelly hade sovit hos mamma och Kira hos Caroline.. Det är konstigt när jag sov hos Lina, det sista jag tänker på när jag somnar är de två råttorna.. :) Dom är det bästa som finns. Och på torsdag drar första kurs tillfället igång med hundarna. Dock är det utan hund första gången, typ information. Och jag har semester på Torsdag, jag vet inte riktigt varför men det kan nog faktiskt vara jätte skönt. Tänkte ta med hundarna till stan och gå i pålsjö skog kanske och bara mysa hela dagen.. Som sagt livet går i 120 och det kan vara rätt bra att hinna ikapp också..
I morgon har jag dock en tråkig upgift framför mig, måste träffa nötet. Jag fattar inte varför jag måste träffa honom när han bara ska skriva av sig från min lägenhet. Men det är bara till att bita i det sura äpplet.. och jag missar en träning för det. Det är bland det värsta men jag får väl springa en runda i stället med Kira..

Men nu vaknade Kira äntligen så nu ska jag gå en runda innan jobb.. Jag hade glömt att jag jobbade hela dagen i dag.. Haha.. Så är det när man har mycket att göra..

Misslyckad invägning... :)

I Onsdags efter träningen bestämde jag mig för att sluta hålla igen och gå i 67 kg klassen på tävlingen i dag, visserligen behövde jag knappt hålla igen jag ligger runt 63 kg i normala fall. Har ätit gott båda dessa dagarna... Och när jag ställer mig på vågen igår står dn på 62,8 kg.. Och då får man inte gå i den tyngre klassen. Haha.. Så jag fick springa in och dricka en massa vatten och väga in med kläderna på. Jag kan tänka att jag var ganska ensam om det problemet igår på invägningen.. haha... Men det var ganska kul..
Kvällen spenderades med Nina, käkade lite och hon hade med favorit Laban.. :) Cirkus Möller hade premiär igår med och det är mitt absoluta favorit program..
Och natten blev precis som jag trodde, har inte sovit sedan 03,00. Bara slumrat till lite då och då... Känner mig ändå ganska pigg, men det är nerverna. Jag som ville vara pigg till i kväll, när vi ska ha tjejkväll.. Men jag får se om jag hinner vila något i dag. Eftersom jag ska ut i stan  i kväll hade jag tänkt sova där och mamma ska därmed vara hundvakt till mina små loppor. Så Kira och Kelly ska ha sovis hos Loke.. ;P
Nää nu ska jag försöka få i mig lite frukost och sen gå kisse rundan med hundarna.
Åååå vad jag är nervös, varför ustätter jag mig för detta..  Fick mina nya skor i går i alla fall.. Nog skönt att tävla i nya skor. Men det får gå..

Men som jag sagt innan. Bara jag är skadefri när tävlingen är slut är jag nöjd, men klart man vill vinna. Det vill man väl alltid.. Haha..

Nervöst..

Äntligen Fredag.. :) Och en toppen helg väntar.. Först blir det lite jobb, tvätt, stallet och hundarna sen tänkte jag väga in i kväll. Kalla det feghet elle taktik, jag kunde inte stå emot kexchocklad igår och allvarligt talat så bryr jag mig inte så mycket. Jag ser det som en hyfast kul grej i morgon. Umgås med lagkompisarna. Men jag säger som med hundarna bara jag kommer oskadad in i  mål så är jag nöjd..!! Men visst, vinnarskalle som man har så kommer jag ju inte till att gå in och göra skit matcher. Jag ska verkligen försöka ändå, och det kanske blir roligare än vad jag trott.. :)
Nina kommer ikväll för att umågs och käka lite, kan behöva någon som lugnar ner mig lite kanske i kväll... Haha..

Vad är detta för vädre förresten?? Varken jag eller hundarna vill ut, det blåser och är svinkallt..

Tänkte bara sätta in en bild på en av mina söta jobbe-kompisar.. Gammelmormor ;P



Mina lilla knähund, världens goaste lilla Lina..




Nu ska jag väcka mina små troll, dra av täcket för dom och tvinga ut dom på kisse runda innan jobb...

Ridtur och chocklad..

Det har som sagt blivit mycket träning på sistone och jag känner att både hundarna och hästarna har kommit lite i andra hand denna veckan. Så därför bestämmde jag och Pamel att vi skulle ta en tur nu på morgonen. och vi hade sån tur med vädret.. Nu börjar det mula nu men jag tänkte ta med hundarna och kasta lte boll innan jobb. Sen efter jobb är det seriematch i dag så jag ska in till IH och titta på... sen lägga mig tidigt..
Är nere i vikten, nu ska jag man bara hålla den till i morgon kväll. Fast jag ska inte gnälla, 0,5 kg Haha.. men jag kan ju inte äta chocklad och jag är sååå sugen just nu. cocktail tomaterna som jag trycker i mig just nu smakar inte alls så gott.. haha.. 
Just ja, mina brottarskor gick helt sönder igår på träningen. Jag har beställt nya men dom har inte kommit. Så jag fick ringa ut till Ekeby i dag så dom skulle försöka express beställa dom till i morgon. Annars hade han andra hemma men det är inte dom jag vill, men jag får ta som annars. Jag måste ju ha skor till på Lördag.. Så typiskt...

Nää nu ska jag ut med hundarna.. :)

Ont överallt..

Imorse kom jag knappt ur sängen. Både för att jag var trött och kroppen kändes som om den blivit överkörd av en lastbil.. Har blivit ganska mycket träning nu på sista tiden så idag är sista träningen innan tävlingen på Lördag. Jag ska bara gå med hundarna och vila upp mej.. Imorgon är det seriematch.. Sen invägning på Fredag..
men som jag ser framemot denna helgen.. :) Ja, kanske inte tävlingen så mycket men tjejkvällen på lördag.. :) Sen en skön ridtur på Söndag. Känns som en bra helg.... :) Nästa helg åker jag förhoppningsvis till Nina i Ronneby och hälsar på henne lite.. :)
Nää nu bär det av till jobb..

Just ja, har haft en väldigt kul förmiddag med pamela och hennes familj, man känner sig så hemma där. Och god lunch blev det också, så nu stinker man vitlök, gott gott.. Haha..

God Morgon, eller inte..

Är riktgtigt trött i dag, och så vaknar man och hoppas att vädret ska vara lika fint som det varit i minst en vecka nu så jag och Pamela kan få en skön ridtur, men nej. Då ska det regna och vara mulet och vara allmänt tråkigt väder... Skit skit.. Men men jag ska rida i alla fall, sen ska jag snabba mig till Väla och möta mamma för att se om jag hittar något snyggt att ha på mej på Lördag, vi ska ah tjejkväll och sen ut i stan. Ska bli riktigt kul.. Träffa Jonna och förhoppninsvis Jekke med.. Hoppas inte min tävling drar ut på tiden bara eller att man får en snyg blåtira eller något.. ;P Men Men det är smällar man får ta..

Nää nu kallar stallet om jag ska hinna..


Run, Run

Kira har som sagt varit lite halt på ena frambenet i tre dagar, men i morse haltade hon inte alls och jag märkte hur mycket spring hon hade i benen så jag tog favorit bollen och på hundarna och gick bort på favoritgräset och släppte dem. hade så klart med kameran och fick några riktigt bra bilder. Dom gör sig inte till sin rätt här på bloggen, bättre i orginalen. Som med allt annat.. Haha..
Kelly och jag hade en väldigt mysig eftermiddag i Gunnarstorp. Hon och Yxie kom bra överrens och lekt faktiskt en del. Så nu vet jag var Kelly vill vara om jag ska åka bort.. Hon älskar Louise.. Sen kvällen ägnades åt Tess, tränade i paddocken och hon gick som en dröm, det behövde jag för att hitta motivationen med henne igen..



Bulan



Kelly



Kelly



Kira



Mina två fartgalningar



lite slagsmål emellanåt måste man ha..



Mina fina Kira..



Kira



Kira



Kira



Kelly


Så nu ligger båda trollen i sängen och vilar.. Och jag ska gå ner och hämta tvätten innan jobb..
Jag är väldigt nöjd med kameran måste jag bara tilläga men jag skulle vilja ha ett annat objektvi så man kan zoma mer. Får väl spara till det eller titta fint på mamma.. Haha...

Ikväll är det träning som gäller.. börjar känna mig små-förkyld så jag hoppas att det inte ska bli värre..

Ha en skön dag.. :)

Flisan

Carros lilla shettis var busig  idag så jag fick hoppa upp på lilla Flisan.. Haha.. Tur man inte väger så mycket men man känner sig ändå dum.. :)





Bilder..



Bettan, synd att jag inte tog av grimman på henne..



Carros Flisa



Kira



Kelly



Kelly



Kelly



Kira



Kira



Kelly



Kira


Vädret idag inbjuder verkligen till att man vill fota. Jag ska ut en sväng till Bjuv nu och träffa Louise och gå en runda sen ska jag till stallet med mamma och Carro. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran då, Caroline ska få rida på Bettan idag.. Hon måste börja lära sig nu och Bettan får bara skirtta igen efter skadan..
Jag har precis sprungit 5 km nu utan hundar faktiskt. Kira haltar, vet inte vad hon gjort så hon får inte följa med till Bjuv. Mamma ska passa henne och Kelly gillar inte att jogga med mig. Jag tyckte däremot att det var riktigt skönt i dag. Solen bara sken och luften är hög. Detta är mitt favorit väder... Speciellt att springa i..


Want you to make me feel...

Söndag morgon... En helt perfekt morgon, igår kväll fick jag ett infall och började storstäda. Laban skitade ner mer än mina små råttor. Så det blev till att torka alla golv, byta gardiner, bädda rent och lägga fram min nya matta. Ville vänta tills Laban hade åkt så nu hoppas jag att mina egna hundar ska låta den vara ifred.
När städningen var klar la jag mej i sängen med hundarna, en skål popcorn och trejde boken av stephani meyer. Vi njöt nog alla tre lika mycket och när kl var 01,00 var boken slutläst och vi somnade gansak snabbt. Man märker att Kelly älskar ha matte själv, hon har legat uppe vid mitt huvud hela natten..
Så nu ska jag ut och springa med en av hundarna tror jag innan jag ska till Bjuv, Jag har en liten klump i magen. Den sista veckan har jag varit på strålande humör och att förtränga det förflutna har blivit lätt. Nu ska en del av det jag stoppat undan långt in dras fram igen och jag hoppas att jag ska vara tillräckligt stark för att inte ta två steg tillbaka igen... Men jag ser ändå fram emot det... Och hundarna kommer bli överlyckliga.. :)
Rädslor är till för att övervinnas.
Oj, glömde nästan så stolt jag blev över mig själv igår. Jag fick en verktygslåda av Pia och Adam när jag flyttade hit själv igen. Och sedan minst sex månader tillbaka har två av benen på sängen varit lösa och trillat av. Jag bad fd. sambon att fixa detta, men utan resultat. Så igår tog jag fram skiftnycklen och kröp under sängen. Och ser att just det två benen är felmonerade från början, bra snickare som satt på dom..!! Det skulle vara en metall platta framför som han satt bakom och gjorde att benen blev ostabila.. Men jag fixade det!!!!! Helt själv och nu sitter som fast. Och jag kunde inte sluta le när jag var klar.. Tänk att en sådan liten sak kan göra att man känner sig jäkla bra.. ibland måste man få vara stolt över sig själv och jag är inte så ohändig som jag trott. Jag har bara förlitat mig på en annan person innan men nu när jag måste kan jag.
Jag ska ta lite bilder sen idag på hundarn ute i det fina vädret så en update kommer i kväll.. :)

Nu en skön löprunda..

Lördag..

Då har jag lämnat min lilla vakt-Laban.. :( Kommer känns tomt i kväll när man ska lägga sig... Men jag tror att Kira och Kelly kommer uppskatta att ha matte för sig själv ett tag nu.
Det ser ut att bli fint väder i dag, och jag ser fram emot promenaden hos farmor och farfar på åsen sen.. Har tagit med systemkameran så jag hoppas kunna få några bra bilder. Ska se om jag kan ta några bilder på Timmi när han ska brottas i dag med. Hoppas att det går bra för honom idag, jag blir nästan lika nervös när han ska brottas som när jag själv ska göra det. Men jag säger samma sak som med hundarna på LC, jag struntar i om dom/han vinner bara dom är skadefria när tävlingen är slut.. :)

Nu ska vi lämna Timmis bil som han sålt, sen kör vi mot Klippan. Hundarna ska med också.. Får gå med dom mellan pauserna..

".. Burning inside.."

Är man helt frisk om man väljer att åka på träning en Fredag kväll?? :) Nja, inte helt friskt.. Men det var ganska kul. Jag vill mest in och prata lite med Frida och Saga och spela fotboll(not, hahah).. Jag ska ärligt erkänna att allt är bättre än att vara hemma själv.. och dra ut i dag orkade jag inte, ska upp i tid i morgon. Laban ska lämnas hästarna ska fixas och sen ska jag kolla brottning i Klippan, sen upp till Åsen och gå med hundarna.. Det gäller att hålla sig sysselsatt.. och ha folk omkring sig, men jag börjar njuta av min egen tid. Jag kan välja själv om jag vill vara social eller inte. Jag kan själv välja vad jag vill göra.. Jag kan göra allt.. :) Men det känns väl alltid som mest tom när man ska lägga sig och sängen är tom, eller tom och tom den är full av hundar men av någon som säger, God natt, jag älskar dej..

Jag förstår inte hur jag tänkte i dag när jag gick med på att basta efter träningen. Jag vet att jag inte tycker det är skönt. Jag hatar doften, hatar den torra luften man kan knappt andas och man tänker bara på alla gånger man tvingats sitta där för att tappa vikt och då får man inte ens dricka efter. Det fick jag i dag som tur var. Jag väger redan rätt till tävlingen nästa helg. Nej, jag ska aldrig mer basta om jag inte får en väldigt bra anledning till det.. :)

Nää nu vill hundarna ut en runda och sen tänkte jag kanske läsa klart boken, klockan ringer väl ca 07,00 i morgon om man ska hinna.. ;P

Before it´s to late, Be mine, Be mine...

Träning..

Träningen igår var kul, skulle dock ha ätit innan blev lite slö på slutet men det kändes ändå ok.. :) Träningsvärken från förra träningen försvann i alla fall.. I kväll skulle dom nog köra en extra träning inför fyrstads, så jag och Saga ska nog dit och latja lite och basta och prata lite skit... Idag jobbar jag 9-16 så det får bli till att ta stallet och hundarnas runda efter jobb i dag...
Är grymt trött på morgonen nu, kan bero på att jag inte kan släppa boken på kvällen och bara måste läsa lite till. Det är Stephenie Meyers " Om jag kunde drömma" Första boken. Och den läset jag ut på två dagar, så idag ska ajg börja med andra boken tänkte jag. Jag har ju sett filmerna men dom har hoppat över mycket i dom. Det var ett tag sedan jag var sugen på att läsa men det är ganska skönt att göra det efter träningen och komma ner i varv innan man ska sova, om man nu kan släppa boken vill säga..

Hundarna har sovit så gott i natt, har haft alla tre på min halva av sängen trots att det finns en hel tom sänghalva.. Men nej, man mäste ligga och trängas med mej..

Hela familjen där hemma ligger och är jätte förkylda. Det går ju mycket sådant nu, jag har tack och lov klarat mej... Jag inbillar mig att det hjälper med en c-vitamin brus varje morgon.. Haha.. Det måste ju hjälpa något. Och det är ganska gott..  Fredag morgon är den värsta morgonen på hela veckan, eftersom jag börjar kl 9 måste jag äta frukost, och det ganska direkt när jag kommer upp. Och jag hatar äta frukost.. Före 10 vill jag inte äta, bara dricka något. Men det blir för långt mellan målen om jag hoppar över den på Fredagar...
Sen är det sista natten med Laban i dag. Jag kommer saknar den stora fjanten. Han har fått mej till att känna mig så trygg på kvällen och natten, jag sover som en stock. Jag vet inte varför men jag känner mig så grymt lugn av att veta att han är här.. Så att passa han har varit ett kul, krävande nöje.. :)






Gårdagen träning..

Stess, stress, stress...

Jag vet inte vart denna veckan har tagit vägen, nu är det Fredag igen i morgon.. Tack och lov har jag inga planer då efter jobb, måste ju dock ta hundarna på långrunda eftersom jag börjar jobba 9 i morgon men slutar 16 så vi hoppas på fint väder..
Jag tror att det är träningen tre kvällar i veckan som "tar" mycket av tiden jag innan hade över till annat. Men eftersom man inte längre har någon som sitter hemma och väntar på en behöver man ju inte ha den tiden hemma mer, bättre att träna.. :) Sen en hund till tar mycket tid, jag tycker det är jättekul men det är en väldigt krävande hund. Han vill inte ta en somorgon inte, då ska man ut och gå så fort klockan ringer, och jag kan inte motstå honom när han hoppar ur sängen när klockan ringer och står och tittar med stora ögon vid sängen på mej och whipparna. Som för övrigt bara har stuckit ut sina huvud under täcket och tittar på honom som om han är dum i huvudet.
Men Laban och jag tog en promenad till stallet, tjejerna tog sovmorgon, lite avis på dom.. Laban älskar verkligen att få vara med  i stallet och springa lös där en timme, helt själv utan andra hundar. Sen la jag faktiskti mig och läste en bok, som jag inte kan släppa.. Var uppe till 12 igår kväll innan jag kunde lägga ner boken. Tack snälla Saga för att jag fick låna dom.
Kira och Kelly tyckte det var en UTMÄRKT idee att matte la sig i soffan och dom fick mysa medans jag läste och sen gick jag och träffade Loke med dom och kastade boll..
Så nu har man precis jobbat klart och hundarna kissade nu brottning, sen kanske man ska hinna äta något också. Mat just nu är inte prioriterat, det är nödvändigt ont man måste stoppa i sig.. :)







Överlycklig... :)

Fick nog det bästa samtalet på ett tag i dag, trodde innan i dag att denna dagen inte kunde bli bättre, men det kunde den. Fd svärmor Louise ringde och frågade om jag ville ha en plats med av mina hundar på en VÅRDHUNDS utbildning på Råådalens brukshundsklubb. Det är precis det jag velat ju, och så ringer hon och säger att jag får gå kursen gratis att studiefrämjandet betalar den.. :) Åååå Vad det ska bli spännande, kan dock inte välja hund riktigt. Jag tror det lutar år Kira på ett sätt men kanske Kelly är bättre lämpad i alla fall?? Ja det får jag funderar på. Det börjar den 28/10.. Får prata mer med Louise om det på söndag..

Ååå att jag är inne i ett så bra flyt nu, det hade jag aldrig kunnat tro för två veckor sedan. Det är som man säger, När man väl är på botten finns bara en en väg och det är UPP... Nu jäkla är vi på väg upp..!!!! Man läker, man hittar andra saker i livet som betyder något.. Min räddning i allt detta som hänt de sista två-tre månaderna kallas träning, hundarna och vänner/familj. Att hela tiden ha fullt med saker att göra, omleda sin energi till något bättre. Och har man att göra hela tiden har man inte tid att tänka så mycket och jag tror ibland att människan tänker för mycket. Och ALLT har en mening även om man kanske inte kan se det direkt så klarnar allt sen, jag ser inte riktigt meningen med allt som hänt än, men det mesta börjar klarna när man får distans till det. Och jag är en fighter och har alltid varit, att misslyckas finns inte.. Är någonting meningen så tror jag att det tillslut blir så, men ibland måste man släppa det just för att man älskar det/den hur svårt det än är.. Tiden går hela tiden, och allt blir bara lättare och lättare.. Jag vill inte glömma vart jag kommer ifrån, men det är dags att skapa nya minnen nu och det fixar vi.. :)

Nu ska jag träna, och med en såhär bra dag kan det väl inte bli fel?? Eller så är det precis det de gör.. Haha.. men då gör det inget, för inget kan få mej på dåligt humör i dag.. :)

Världens bästa Karolina.. :)

Det är få vänner man kan säga precis rakt ut vad man tycker, som man kan få helt ärliga svar tillbaka och även om man inte träffast på ett tag känns det som om det var igår. Även om man inte hörs varje dag så vet man att dom alltid finns där. Och det är skönt med en vän som kan glädjas med sina vänner när dom lyckas... Du är bäst Karolina.. :) Haha..
Vi har haft en toppen förmiddag med 1 timme och 30 minuters power walk med hundarna och vädret kan man knappats klaga på. Helt perfelt och både vi och hundarna njöt i fulla drag. Jag hade ju då inte med kameran i dag så inga bilder.. :(
fixade stallet i morse med Laban till hjälp, de andra två små frusna råttorna tog en sovmorgon i dag, vissa har det bra..
Nu ska jag iväg på jobb sen är det träning i kväll.. :) Har dock riktgit mycket träningsvärk sedan träningen i måndags, körde lite med vikter och stänger och det känns i mina axlar och bröst. Kan knappt ta på mej en tröja ju..

Ha en bra dag, min kan inte bli bättre än vad den redan är.. Så tack Lina för att du förgyllt min dag.. ;P


Vad jag älskar...

STRESS, dagen har varit både psykiskt och fysiskt utmanande idag.. Med promenader, mockning, träning, solning, jobb ännu en promenad, färga en kompis, tvätta och städa.. Nu kan jag äntligen lägga mej och slappa i soffan.
Laban har lekt med Dorsi i dag på rundan, gick jättebra. Villken samling vi var på rundan. fwm whippar, en weimaran och en rottweiler och två tvillingar.. Haha.. Det var en syn det..
I morgon kommer Karolina.. :) Ska blie jätte mysigt hoppas på bra väder så vi kan gå eller kanske rida en runda. Har lite jag behöver ventliera med henne.. :)

Bilder på min snygga stalldräng...




Och min snygga häst.. ;P



Nu ska jag kolla vidare på desperet housewifes...eller hur det stavas.. ;P Och drömma mig bort ett tag....

Operation uttröttning..

Trots två långrunda på ca 1 timme var och små runder och bollkastning, lyckas jag inte få Laban trött, så idag gör vi ett nytt försök..Tänkte han skulle följa med till stallet nu och sen cyckla en runda med honom alt. kasta boll.. Mina egna små råttor ska i alla fall kasta lite boll och sen få långrundan i kväll med Lina..
Snacka om att jag har träningsvärk i dag. Mina armar är inte att leka med...
Och jag har nu bestämmt mig till 90% att jag ska tävla i Öresundsträffen... Haha.. jag som sa att jag inte skulle tävla mer brottning efter DM, men men nu är jag ju i ganska mycket bättre form så det är lite kul att testa..
Nää nu måste jag ta Laban till stallet innan dom river lägenheten.. Haha..

Bilder kommer senare i dag om jag lyckas ta några bra.. :)

Typiskt...

Att komma hem och vara på jättebra humör efter träningen, men det är ju ingen här mer än hundarna.. Med ens känns det ganska meningslöst att vara på gott humör.. Haha..
Nää jag ska inte vara sån, det är riktigt skönt nu på ett sätt att verkligen börja leva som jag vill och jag börjar för första gången på år hitta tillbaka till mig själv. Men visst, det mesta är roligare om man är två.. :)
Träningen i dag kände jag på mej att den skulle bli bra redan i bilen, bra musik och jag var av någon anlednig väldigt glad i dag, varför vet jag inte och det är ju mindre viktigt.. Haha.. Tränade med Svette Frida.. ;P Gick som vanligt superbra... Mycket styrka, matcher och teknik.. lite fin utsikt hade vi i dag också.. :)
Så nu är en av de stressigaste dagarna snart slut. Ska bara in i duschen och sen trängas med hundarn i soffan ett tag.. Haha.. Sen får man fortsätta att trängas i sängen.. Men det är så mysigt att ha Laban, han är en stor clown.. Men bara man tittar på honom så smälter man, och jag tror minsann Kelly har fallit för honom med..



Det är lite som den reklamen för Ipren, är man stir måste man vara snäll.. bilden är suddig för den är tagen med mobilen och den har åkt i marken några gånger.. Haha..
Men en lite reflektion efter att ha haft en annan hund här är att jag trodde jag skulle vilja ha en "brukshund". Jag har tänkt om lite där, ska man ha en hund som kräver så mycket ska man nog bara ha just en hund för det tar så mycket tid. Jag älskar ju vinthundarnas svala sätt, deras mjuka sidor och att dom är så lugna och coola. Så det blir en hund till i framtiden, det är jag säker på men det kommer att bli en vinthund. Och jag tror det blir en whippe. Det är behöndig storlek och jag bara älskar dom... Små snabba råttor som är bäst på att mysa... Man lär väl inte kunna stå emot om allt går som planerat när Kira får valpar.. :)
Nää som sagt duschen och sen kolla tv och mysa med hundarna..

".. Slösa inte bort en minut, fatta alltid snabba beslut.."

Jag har aldrig gillat musikaler direkt, men jag måste bara säga så duktig Helen Sjöholm är.
Två av henns låtar är ju bara helt grymma..
Du måste finnas och lämna inga dörrar på glänt..

"... Se dej inte om när du går ta den lilla njutning du får, lämna inga dörrar på glänt. Vill du ha en chans ta den fort, ångra aldrig något du gjort... Börja inte tro nån om gott, tvivla jämt på löften du fått.. alla bara spelar sitt spel, den som följer regler gör fel..."
Brukade spela den låten så mycket i bilen, undrar vart jag lagt den skivan.. Hmm..

Det är så olika hur man lyssnar på musik. Jag lyssnar mest på texten om den tilltalar mig... Det enda jag inte kan lyssna på är Jazz, blues och country. Det är ingen hit alltså...

Jaja,det var ju inget huninlägg direkt detta, men i alla fall.. :)
Nu ska jag kissa som innan det bär av till jobb, träningen med Tess gick super i dag. Hoppas min egen träning går lika bra i kväll. Om jag bara kunde hitta motivationen igen, jag hade den, men tappade den.. Haha.. :)

God morgon..

Nu blir det hundrundan eftersom det är träning ikväll och och träning med hästen snart.. Mitt liv är inte alls stressiigt just nu.. Haha.. Men jag älskar det.. :)



Dom tre monsterna som nu ska ut på promenad..

Bilder...

Var ju bara tvungen att sno mammas och deras kamera igen och fota lite, dock blev det inga jätte wow bilder i dag men jag har lite ideer jag ska testa sen..
Nu har jag precis sprungit med Laban 5 km i helt perfelt väder och det kändes riktigt bra... Gjorde Väla med mamma och pappa i förmiddags. Det var lite små mysigt och nu bjuder dom på middag sen ska jag till stallet och rida Bettan...



Kira






Laban



Kelly






Det är lite trångt i sängen nu.. :)



Laban

Lc provet, Skottorp..

Ja villken dag. Att gå upp 05,45 och sen komma hem 20,00 är ingen hit, visserligen i helt underbart väder och fin miljö. Allt gick snett på provet, linan gick av, fel på motorerna och data krångel. Tyckte synd om funktionärerna som stog där hela dagen..
Det var bra banor tyckte jag.
Efter första loppet ledde Kira av våra tre med 73,5 poäng. Loke 72 och Kelly 60,5.. Men Kelly är långsamm ohch liten och det vet jag om men hon tycker det är jätte kul att springa och hon skiter i att hon inte får bra poäng bara hon får jaga trasar och det räcker för att matte ska bli nöjd..
Sen i andra loppet råkar jag tappa Kira så vi åker på en tjuvstart och fick massa minus poäng. Och det var synd för hon sprang jättebra i dag. Men trots detta fick hon samanlagt 73,25 p och kom 41/57. Loke kom 31/57 och Kelly 51/57. Så hon kom inte sist i alla fall.. Men jag är jätte nöjd med dom i alla fall.. Dom är lika älskade som i morse när vi körde.. :)
Laban var med och hade social träning, han gillade vinthundar skarpt och smälte bra in med dom.. Det var kul. Nu är han dessutom nybadad och luktar såååå gott..

Bilder:



Loke






Ninas lilla Laban som jag passar ett tag.. :)



Jätte Grattis till Klenod´s Tristan "Ville" som fick cert och därmed blev LC-champion i dag.. :)


Nu väntar soffa med två slagna hjältar och en trött matte och nybadad Laban.. Och i morgon ska jag sova så länge jag och sen ska jag nog lasta Bettan och köra och rida någonstans. Laban och jag ska även springa en runda..


Roadtripp

Fy vad det var kul att köra med mamma och farmor ner på Österlen igår. Vi hade bilen full med saker till graven och jag var hög på energidricka.. :)
När vi kom till Ravlunda skjutfält där Nina bodde körde vi några kilometer i en skog, Var femte meter stod där en skylt som var i reflex vid sidan om vägen. Livsfara, gå ej in i skogen typ.. Haha.. Tror dom folk är korkade. 30 skyltar på rad.. :) Sen hittade vi Ninas lilla barack.. Haha.. Tur jag inte är militär. Vi packade in hundarna och sen fick vi lite sightsing av Nina in på något skjutområde. Där gick massa djur och jätte fint natur. Hela österlen är så vackert. Och när vi kört en bit står där HAVÄNG..!!! Ja, vi hann dit och Nina hade inte varit där så såklart fick vi köra dit och visa henne.
Har så fina minne därifrån när jag var där med familjen och fd. sambon för två år sedan..
Sen körde vi till Ellas grav och satte blommor och ljus och sen var klockan 19,00 när vi körde från Andrarum, duktigt hungriga alla tre.
Stannade på en jätte god korvluda och käkade god hamburgare. Hemma vid 21 tiden och då blev det lite Idol tittande och sen sängen. Klockan ringde 05,45.. Jiipi i en Lördag morgon. Nu är allt packat och klart inför avfärd 06,30 mott skottorp. Ååå det ska bli så spännande..
Och så tryggt jag sovit i natt, Laban har legat hos mej och tjejerna i sängen och gosat hela natten. Han var lite pipig först men det tar ju klart tid att vänja sig vid något nytt. Men det går jätte bra. Han får följa med till skottorp i dag.. :) Det sköna med honom är att han skäller, han vaktar och är alert..

Bilderna..



Vägen ner till Haväng. Det är ännu mysigare om man är där på sommaren som vi var sist. Men det var häftigt nu att vi var där alldeles själva nere..



Trädet som jag fotade sist och mamma och dom har avmålat på tavla.. Höst är det inte så fint..



Verkaån rinner ut i havet..






Nina och Framor..

Nu måste jag åka.. Update kommer i kväll. Jag hoppas Kira kommer topp 10 denna tävling och Kelly topp 15  i alla fall. Men det spelar ingen roll egentligen. Jag älskar dom lika mycket ändå...


Äntligen är det Fredag.. :)

Veckorna går så grymt fort, det är Månadag och Fredag hela tiden. Och denna helgen lär ju som bekant bli ganska intensiv och lite stressig. Samling 07,15 i morgon bittit i Laholm, det är bara till att lägga sig i tid i dag så man orkar. Så roliga ska jag vara en Fredagkväll..
Håller på att dra ihop en liten återtäff med oss som gick på frisörlinjen och umgås och alla var sugna på att hänga på. Grymt kul. Sen om någon vecka planeras ett besök till Nina i Ronneby för lite festande kanske. Och kanske att man kan hinna se Karlskrona. Jag har hört att det ska vara en jättefint stad. Men jag har bara sett den nattetid och då inte så mycket av den.
Både jag och hundarna somnade så gott i gårkväll.. Och jag ville inte gå upp nu när klockan ringde. Men det är bara att ta sej i kragen. Det står 5 hästar i stallet som nog gärna vill komma ut och en kund kl 9 som nog gärna vill bli klippt.
Hundarna ska nog följa med på jobb i eftermiddag.. :)
Pia ska dessutom färga mitt hår idag, äntligen..:) Har världens utväxt, men är lite inne på att kanske göra det lite mörkare. Men vi får se, det slutar nog med att jag tar det ljust i alla fall. Jag trivs med att vara ett ljushuvud... :)

nää nu stallet, kisserunda med dogsen och sen jobb.. :)
Ha en trevligt helg, update kommer senare i dag när jag ska ner och hämta hem vårt manliga besök... ;P

Så stolt...

Kira och Kelly är verkligen som familje medlemar. Jag blir så grymt stolt när jag ser dom lyckas och hur fint man har uppfostrat dem.
Idag åkte vi till en dagverksamhet och äldreboende för att de älder skulle umgås med hundarna och klappa. Jag ville se om det är läge att kanske utbilda en av dem till vårdhund. Och det är väldigt speciellt för en hund att komma in på ett ålderdomshem. Dels luktar där mycket konstig, äldre som går med rullator, käpp osv. De äldre rör sig också med ett konstigt kroppsspråk.
Jag hade rastat hundarna rätt bra innan vi åkte in till Tågaborg så dom inte skulle ha massa överskottsenergi.
När vi kommer in i rummet släpper jag hundarna när vi kollat så att ingen var rädd. Sen gick dom lugnt och fint runt och nosade och tittade runder. Alla de äldre satt vid borde och åt frukost. Man såg hur fler av dem bara sken upp när dom såg hundarna. Dom började kalla på dom, klappa dom och Kira och Kelly var så duktiga. Dom gick fram till alla försiktigt, hoppade inte utan tog det jätte lugnt.. De äldre fick mata dom med godis och leka med dom. Den ena tanten hade haft whippet när hon var 18 år och nu var hon 92 år. Hon blev helt överlycklig av att de Kira och Kelly, så när hon bad Kelly hoppa upp i knäet blev jag lite rädd att Kelly inte skulle göra det eller göra något hastigt. Men hon hoppade så fint upp i knäet på damen och sen la hon sig. Ni skulle sett tantens ansikte, hon bara lös och så glad hon blev och tyckte jag kunde glömma Kelly där så hon kunde ta med henne hem.. Ååå vad det värmer ens hjärta.. Mina små duktiga fisar..
Vi ska dit fler gånger, och man såg verkligen ett positivt resultat bland de äldre. Jag tror stenhårt på att djur kan hjälpa till med mycket. Man kan visa känslor med dom. Man får lov att prata tramsigt och gulla med dom. Man smälter för dom. Och dom ger närhet som jag så ofta påpekar och för äldre som kanske har mist sin partner är det helt underbart att få pussa och kramas med en hund som ger så mycket tillbaka.
Som sagt jag var oroliga att dom inte skulle vara lugn osv. men dom uppförde sig exemplariskt.. Jag är så stolt över dom. Och glad att man äger Whippets, världens bästa hundras.. :)



Världens duktigaste Kelly..

Så dagen har varit lite stressig, med dålig sömn, tvätt vid 6 i morse, mockning och sen jobb.. Jag hoppade faktiskt över brottningen i dag och gick långrunda med Pia, kände att jag behövde det bättre idag... Och nu har man precis städat lägenheten, tänkt att jag kommit på att jag är ju pedant.. Haha.. Nu när man inte behöver städa och reta sig på att någon annan bara ligger i soffan och tittar på är det faktiskt kul att städa, eller kul var att ta i. Men jag gillar ha det snygg omkring mig. Jag vet det är pensionär varning på mig snart som Pia sa. Handlade på Maxi dag när dom öppnade kl 8, tvättade kl 06 och har fått städmani.. Det är något som inte stämmer.. Hahah.. men jag älskar att ha saker att göra hela tiden. Jag vill inte sitta still och bara rulla tummarna. Jag gillar att vara effektiv och det är då jag är som bäst.. :)
Nää nu ska jag faktiskt mysa med dom två bästa, Kir och Kel.. :) Mattes allt..

Måste kanske börja packa inför helgen också, burarna är redan på plats i bilen... Ååå vad det ska bli kul..


Sjuka människor..

Telefontrakasserier och massa lögner och en "vän" som skiter i villket... villken vän det är..!!!

God morgon..

Eller inte, har sovit jätte oroligt i natt och det har hundarna med.. Dom har inte kunnat bestämma sig för om dom ska ligga under eller över täcker.. Så dom har krupit in och ut ur täcket och stört mej... Sen börjar katten dra i persienen, då vill han ut.. Kan man bli trött på dessa djur?? Nej, eller jo, möjligtvis katten.. :) sen blev jag väckt 10 minuter innan min klocka ringde.. Haha.. Och dessutom känner jag min förkyld, så jag hoppas det ska kännas bättre annars blir det ingen träning i dag..
".. I wanna wake up with you.."



Kira och Kelly har fortfarande inte gått upp än, så nu ska jag tvinga ut dom och kissa innan jag ska till stallet och rida med Pamela..

Österlen, min dröm..

Jag vet inte vad det är som gör att jag är så facinerad av just Österlen. Jag älskar Haväng.. Var där förra sommaren med familjen och hundarna. Dom fick dock inte gå med ner på stranden.. Jag älskar trädet som står där verkaån rinner ut i havet och hela atmosfären där. Nu blev jag väldigt svävande här men det jag ska komma till är att jag och mamma ska göra ännu en roadtripp på Fredag till Ravlunda och till mammas farmors grav, Ella som är begravd där.. Men en av anledningarna är också att jag ska hjälpa Nina att hämta Vilya och Laban och sen ska jag passa Laban ett tag.. :) Det ska faktiskt bli jätte kul och skönt med en hund som faktiskt vaktar lite.. Nu när man inte har någon annan här som man kan lita på mer än mig själv.
Men som sagt jag har börjat trivas själv, men visst är det mysigt att ha någon någon kväll och bara kolla tv och mysa med... Men hundarna får duga än så länge. Jag måste släppa det gammla först för det verkar inte som att det kommer att gå att få tillbaka det. Och när jag har gjort det hoppas jag kunna hitta någon som uppskattar både mej och hundarna. Hade en disskusion med en kund om att hitta en partner som kan acceptera ens djur. Jag skulle inte kunna dejta någon som inte gillar Kira och Kelly och som inte uppskattar dom. Jag väljer dom framför allt. Kanske därför förra inte gick så bra... Den man ska bo med måste ha förståelse för att hundar och hästar tar tid, och att jag inte ger upp dom för någon... Så att träffa någon som gillar hundarna är bland det viktigaste. Det är nästan som att ha barn, för mig är dom min familj och vill man ha mej får man dom på köpet. Och vem vill inte ha Kira och Kelly?? :)





Mina godingar.. Måste bara tillägga igen hur nöjd jag blev med bilderna som jag tog i dag på dom. Därför publicerar jag som igen...

"... Nothing is for real..."

Villken dag, fått min lampa upskruvad och lite andra saker fixade i dag av snälle pappa. Man har varit lite bortskämmd med sånt innan.
Fikat med farmor och nu ska jag klippa kusinerna sen ska jag och mamma gå till stallet.. Ska bli skönt att komma ut en runda i dag, hade tänkt springa men det får bli promenad i stället..
Bettan är fortfarande svullen i benet.. :( Ååå vad det är tråkigt, Villket fall som tänkte jag nog köra till Cathrin och rida på söndag, en tur på Åsen är aldrig fel och är inte Bettan frisk får Tess åka.. :)
Så nu går Bettan i en liten sjukhage och blir bortskämd...
Ja sen är det inte konstigt att mina små troll(hundarna) är bortskämda. Kira snodde ju som bekant mina kanelbullar och åt bara mitten av dom. Inte så konstig när jag nu var på fika med farmor ger hon dom inte kanterna på vetlängderna, för dom är ju lite torra säger farmor och det ska inte ni äta. Så hon pelar ut det mjuka i mitten till dom... Ha.. Det är mer än vad vi andra får göra.. Men det stämmer faktiskt varför bli alltid kanterna torrare?? Allt i mitten är godare.. :)



Bettan i sin lilla sjuhage.. nyklippt och fin..





Boll-troll













Ååå vad jag älskar att fota hundarna när man har bra ljus och dom är lite pigga.. Bilderna blir så bra..

Alla tycker givetvis att sina egna hundar är dom vackraste och så även jag om mina små älsklingar.. Att mötas av dem när man kommer innanför dörren är total lycka.. Hade nog kunnat bo var sem helst bara dom två huliganerna möter mej i dörren och välkommnar en hem.. :)

Nu blir det jobb och sen löpning i kväll med Kira och kanske kelly..

Konstig dag..

Ja, dagen börjde med en ridtur.. Ganska mysigt trots blåsten.. Sen tänkte jag gå långrunda med hundarna men det kom jag på att jag inte riktigt hann så jag fick be min snälle kusin Elin som hade studiedag i dag om hon ville gå med dom, och det ville hon gärna.. Så jag han klart med det jag skulle här hemma. Inget kul alls, bara riktigt påfrestande på mitt huvud och humör.. All ork bara försvann efter ett besök.. Känndes helt tom, men på ett konstigt sätt.. Jag undrar hur bra det är att utsätta sig själv för detta.. Sen seg dag på jobb, massa återbud och allt detta resulterade i att min träning inte blev så bra som jag ville.. Motivationen var bara helt bort, mitt huvud orkar inte älta allt detta mer nu.. Jag vill resa bort, bara jag och hundarna.. En mini weekend någonstan och bara koppla av.. :) Lite så blir det ju på Lördag.. Då är det LC prov och hundar för hela slanten en hel dag med mamma.. Det ser vi fram emot.. :)

Har tyvärr inga roliga bilder med dogsen i dag, för nu ska jag se svenska new york fruar och glömma att denna dagen ens har existeras..!!!
Alltstå dra täcket över mej och hundarna och bara mysa.. :)

Fikamys



Bullarna blev goda och nu har mamma och pappa köpte en systemkamer.. !!!! Äntlogen kan man fota ordentligt igen.. :)



Äntligen får man bra bilder med detaljer...


Klippning, ridning och bullbak..

Idag har man jäklar i det varit effektiv... Man kom ju upp i morse tack vare Kira, ner och började tvätta, körde och köpte en ny klippmaskin och körde upp till stallet, mockade och sen började jag klippa Bettan.. Trodde att jag skulle kunna ridit på henne i dag men benet är fortfarande lite svullet så det fick bli en tur på Tess så Pamela blev degraderad till Pontus igen.. :)
Väl hemma igen blev det till att städa och börja baka bullar, det är ju kanelbullens dag i morgon och jag har bjudit hit mamma och pappa på lite fika ikväll.. ( Jag vill nämligen att pappa ska skruva upp min lampa, men det låter bra med fika.. :) Timmi och Lina kommer också.
Hundarna har fått en liten tur i dag, ska se om jag orkar springa med som sen i kväll annars blir det nog till att gå en långrunda med dom. Köpte nya fina LED-blink halsband till dom.. Så nu kan vi gå när det är mörkt och dom kan vara lösa och jag har ändå koll på vart dom är..



Jag hann bara klippa halsen sen hade Bettan inte mer tålamod får ta resten i morgon men jag har inte bestämmt mig om jag ska klippa hela eller en jakt klippning.. Det får vi se i morgon. Men det lutar åt att klippa hela, har ju bra täcken till henne och det är snyggare..



Pamela fick ta Pontan i dag med.. Hon var egentligen sugen på Tess.. Det var kul att vi han rida en runda i dag med man blir på så gott humör när man är med Pamela, hela kvällen igår skrattade man nästan..



Hästarna var lite stissiga idag pga blåsten så med facit i hand var det tur att Pamela hade Pontus..



Nu bakas här bullar för fullt med Caroline...  Så det blir mysig fika med familjen i kväll..:)


Vad jag älskar...

Att vakna till en hund som hulkar sig och kräker i sängen.. Den helt perfekta söndagmorronen.. Är det inte katten så fan är det hunden som kräker..
Nää jag ska inte vara sån, Kira har nog kräkt max två gånger sen vi köpte henne... Hon åt en sån krokodil igår som är bra för tänderna och hon kunde nog inte smälta dom bitarna för den kom... Tur man har tvättid idag och att jag han vakna till och knuffa ner henne från sängen.. :)
Tur man ändå skulle upp, nu får det bli stallet och mocka samt släppa ut...
Kvälle hos Pamela igår var jätte mysig, riktigt trevlig och jätte god mat och sen chips och massa annat gott och en kass film,  men det står vi ut med..


Profine

Då har man varit väldigt duktig i dag.. Jag har hunnit gå runda med hundarna, Lina och Linus.. Sen upp till stallet och mockade 5 boxar med Pamela.. Sen red vi ut en runda trots vädret..
Jag körde även till Hund och Kattmagasinet på Råå för att köpa mer av fodret som mina hundar har blivit så förtjusta i. Vad jag fattar det som är det ett relativt nytt foder och dom ska ta in det på prov i 6 månader för att sen utvärdera det. Tjeje som hjälpte mig rekomenderade Eukanuba, men mina har aldrig riktigt gillat det så jag köpte faktiskt Profine igen. Det är ett mellan prisklass foder. 3 kg går på 159:- och 15 kg 559:- om jag inte har fel så det ligger bra i pris och mina kräsna små råttor har ätit det med god aptit i snart 2 veckor. Dom är jätte fina i både päls och avföring... Så kanske man har hittat rätt nu. Vi får väl se...



Jag ger mina deras högenergi foder men det finns 5 sorter att välja på...

Bettans skada verkar vara lite bättre nu efter att jag spolat med kallt vatten och har haft det lindat... Det är fortfarande lite svampigt men jag tror nog att det ska bli bra. Hon haltar inte, men går lite orent på böjt spår..
Så det fick bli till att rida Tess i dag och Pamela fick ta Pontus..
Bilder från våran tur i torsdags..



Pamela red Tess och det gick jättebra..



Sen var ju hundarna med mej på jobb i går, fick några bra bilder på dom när dom ligger så fint i fåröljerna..
Och dom är så uppskattade av kunderna.. Om vi inte har hundarna där en dag frågar nästan alla var dom är... Det är kul för många ändrar faktiskt uppfattníng om rasen. Det är ingen mesig liten darrig hund... Men det är en väldigt bekväm hund att äga..
Kira har precis varit med mej och sprungit 5km, Kelly fick inte följa med för hon gillar inte när det blåser så hon fick en runda här inne i Påarp. Men det var faktiskt inte så jävligt att springa i blåsten som jag trodde, det var ganska skönt att rensa ut huvudet.. Nu känner man sig lagom mör i kroppen och jag ska faktiskt slänga mej i ett bad.. Sen ska hästarna in och jag ska nog till Pamela en runda. Ska även klippa de små monsternas klor.. Då blir man så poppis här hemma.. :)



Såhär mysigt har hundarna det på jobb..



Kelly riktigt njuter när hon får följa med på jobb...



Kira är lite mer på alärten..



och här slinker kvällsmaten ner väldigt fort.. :)

Nää nu ska jag ta ett välförtjänt bad och en bra tidning.. :)

"... I´m losning you forever.."

Hade en ganska stressig dag igår, allt bara gick fel och massa tjabb, det är väl hemskt, jag vill bara känna hat och avsky men hjärtat säger annat..
Sen blir Bettan skadad också, känns som om allt skiter sig just nu och min värld är inte stabil nog för en sån här sak just nu.. Bettan är ju mitt lilla hjärta, min knasboll.. Hon gick genom tre trådar igår, knäckte 3 stolpar och fastnade med benet.. Sen hade hon panik och sprang som en idiot.. När jag sen kom upp blödde hon ganska kraftigt från benet och nu på morgonen var det jätte svullet och varmt och hade blött mer. Ändå tvättade jag det igår och smörjde in med jodopax gele. Och givetvis är det hennes dåliga ben, det som hon haft hov och kotledsinflamation i... Så vi får väl se om det blir veterinären eller inte...
Tack och lov mår hundarna bra... :)

Hade tagit en bild på hennes ben men jag vet inte varför det inte går att infoga den.. :(

Nu ska jag köra ialla fall så jag hinner. Kanske att man skulle in på Olympia med brossan och Lina och kolla HIF men jag är ju inte så intresserad av fotboll egentligen.. Eller så våldgästar jag Pamela.. :) Tänkte först gått ut med men sen tänkte jag efter och jag orkar inte det just nu.. Vill bara ha en person med hem och jag tror inte det är så mottagligt just nu.. :) Så jag tror jag stannar hemma dessutom har jag hundarna att ta hänsyn till. Dom har fått en långrunda redan men jag ska se om jag hinner springa med dom också.. Skulle behövt till Ikea också men det giter jag inte...

Näää nu stallet.. :)



Morgontur..

Idag blev det som bekant till att ställa klockan och palla sig upp 6,30..
Men men nog om det, var i stallet tidigt och mockade och tog sen ut världens bästa Bettan på en ridtur, solen häll på att gå upp och det var disigt och fuktigt och ganska kallt.. så jäkla fint.. Så skulle jag vilja börja min morgon varje dag, och höra klappret från bettans skor mot asfalten.. Det är livet.. :)
Tyvärr får löpningen vänta till lunchen för det hinner jag inte innan jobb, Pia är påväg till Mantorp så jag ska ha med båda min huliganer till jobb i dag.. Det är sååå mysigt att ha dom hoss mej hela dagen och dom är såå duktiga..
Så solning och löpning står på schemat på lunchen..