Viggen


Föräldrarnas underbara blandis Viggen. Han är nog en av de roligaste hundar jag vet att foto. Han blir alltid lika bra..

Stilstudie...

Kelly
KiraKritiken från Sofiero och Laröd..

Är så nöjd med min lilla råtta denna helgen och med mej själv också för att jag vågade gå in i ringen och visa Kira själv.
Kritiken från sofiero:

"Good type, would prefer better underjaw, Good topline. goos angulations, would prefer better movment in front."

Den kriktine var dock inte så konstig med tanke på att Kira inte ville gå med Inger.

Kritiken Laröd:

" 8 months old. Good heade an expression. Correct top and under line. Correckt angulation in front and behinde. Correct movment with drive from behinde. "

Hon placerade sig 4 av 11 tikar. Är SUPER nöjd med henne från Laröd.

Nu ska vi anmälla oss till Malmö valp.


Laröd

Kira kom blev placerad som FJÄRDE bästa tikvalp i en klass med 10 valpar.. Är sååå stolt äver henne. Jag visade henne själv denna gången och det gick faktiskt ganska bra. Har en del kavr att lära men det ska vi nog ardna.. Nästa utställning blir Malmö valp i November..


Sofiero..

Igår ställde vi ut Kira på Sofiero. Där var fyra tikvalpar i hennes klass och det var upföddar Inger som visade henne. Hon kom på Tredje plats utan HP. Men hon fick bra kritik. Anledningen till den inte fullt så smickrande placeringen var helt enkelt att hon ville inte gå med Inger, hon ville till sin matte.. !! Så det var ju ganska svårt att bedömma en hund som gick på två ben och konstant sprang och klöktes för hon drog i kopplet.. =) Tur man inte tar det på så stor allvar ialla fall. Hon fick ingen utskällning Kira bus mus. Huvudsaken sa vi var att hon är glad och nyfiken. Och det är hon.
Nu sitter jag här ännu en tidig morgon och ska hoppa in i duschen innan vi ska till Laröd och ställa ut.
Körde från Röstånga kl 05,50 det känns nu två dagar på rad..
Hoppas på lika fint väder i dag som igår.


( Dessutom tappade jag mitt täcke till Kira på sofiero utställningen, kanske vid whippe ringer, ett svart med vitt ludd. Är det någon som har sett det eller kanske tagit det skulle jag bli jätte glad om jag fick tillbaka det. Det är sytt efter en vinthund och passar bara en liten whippet. )


Bilder kommer nog i kväll.. Loke ska också ställas i dag förresten.. =)

Nybadad..

Nu på lunchen har jag förberett Kira.. Hon fick en låååg runda sen springa fritt med flocken i ca 30 minuter uppe i stallet.. Sen var det raka vägen in i duschen,( Hon har ju riktigt vita snygga tassar) borstade tänderna och ska klippa och fila lite på klorna.. sen är hon fit for fight...
Har även pakat allt utom hennes lilla bur som hon ska ha med sej.. Med mej i morgon kommer Nina, lite extra bärhjälp behöver man ju alltid. Hoppas ju kunna shopa en del också... Haha..
Åker till Husvagnen i kväll med hundarna så jag får gå upp mega mega tidigt.. Men det är det värt hoppas jag...

Lycka till alla i morgon, och hoppas på fint väder... =)

Nervös..

Ja, nu börjar utställningsnerverna kännas. Trots att det inte ens är jag som ska ställa ut henne på Lördagen. Men jag känner bara att man har tränat och tränat med henne, varit på ringträning och denna veckan var vi med på en kurs i rally lydnad med Kelly och då fick Kira följa med för passivitetsträning och efter träningen ställde jag upp Kira och dessa okända människor fick kolla tänder, öron osv. Men hon är ju en riktig liten vilde Kira.. Stå uppställd är hon jätte duktig på, MEN springa i kopplet med hundar före är en katastrof. Hon vill bara leka leka.. Men jag hoppas att Ingen ska lyckas ändå.. Jag har kämpat mitt bästa med att försöka träna henne.

Söndag ställer jag henne själv i Laröd.. haha.. Det kan bli en syn det.. =)

Utställning?! phu vad är det för trams, jag vill ju SPRINGA och BUSA.. !!

Tillskott i familjen..

Tja.. jag är egentligen en Hund och Häst människa ända ut i fingerspetsarna, men jag hade inte hjärta att kasta ut denna söta lilla kille som förmodligen kastats ut nu när sommaren är slut. När vi kom till husvagnen kom han först på kvällen och tiggde mat, ganska rädd men jätte hungrig, så jag gav honom lite hundmat.
Helgen efter sov han i förtätet och lämmnade inte oss. Både mitt och Johans samvete sa att vi kan inte lämmna honom. Han får följa med hem.

Så välkommen till familjen hittekatten CHILLI.(åkte direkt och kollade om han var chippad hos veterinären men det var han inte, så dom passade jag även på att kasterar honom, inga oönskade kattbebisar här inte.. )

Att campa i regn..

Trots feber och en rejäl förkylning åkte vi till Husvagnen i helgen. ( Kunde lika gärna ligga där och snora som hemma.. :) )
Det kunde dock ha varit bättre väder.. Ösregn och skurar hela dagarna..Hundarna fick busa i förtältetMysigt campingväder?? Eller inte..Är man i husvagnen då ska man sitta ute, så är det bara.. Förrutom jag som låg och läste inne i vagnen och hörde regnet ösa ner..


Helt utmattad..

Ungefär så här känner jag mej idag. En sprängande huvudvärk och en kropp som är helt utmattad. Skulle gissa att Kelly har absolut inget emot att ligga och mysa med matte i sängen hela dagen.Orkar liksom inte ta mej för något..
Kira däremot är Piggelin som vanligt.. =)


Måndags promenad..

I regn... Kan det bli värre??!

Husse och KellyKiraKira busmus..,