Då har man fyllt år.. och Bettan varit på Stenestad..

Och dagen blev faktiskt helt perfekt trots att vi åkte till Stenestad med Bettan för veterinärkoll..
Blev väkt av världens bästa sambo, på morgonen och sen hade vi hela dagen tillsammans.. Först veterinären som kanske inte var det roligaste men jag är så tacksamm att båda Johan och mamma var med.. Sen lite fika med pappa och sen hade jag önskat en ridtur med alla.. Vädret var det bästa på länge.. :)
Johan fick Pontus, mamma Tess, Carro Flisan och jag tog Willma..
Tryckte dessutom på johan ridbyxor, så han såg ut som en riktigt hästtjej, förlåt kille.. ;P Och så fick han rida på Pamelas "hund" Tufft...!! På vägen hem fick han faktiskt ta Willma en bit och det såg riktigt bra ut, lite tuffare...


Jag ska ärligt säga att jag är duktigt imponerad av att han vågar bara sätta sig upp på alla hästarna och inte är det minsta rädd.. Och det är så kul att man kan dela intressen lite och rid ut någon gång då och då.. Det är faktiskt riktigt avkopplande..

Jag ska ta en snabbis med Bettan veterinär besök.. Hon har förändringar i benet som visar sig på röntgen men hon visar inget på varken böjprov eller arbetsprov. Hon är svullen på morgonen men inte på dagen så dom såg aldrig svullanden då den gick ner i tarnsporten på vägen dit...  Nu ska vi försöka provocera fram en reaktion och se vad som händer om jag rider henne normalt i 2 månader, ska ha telefon kontakt och sen ska vi utvärdera igen. Och skulle hon bli kontant svullen eller halt ska vi åka dit igen med henne innan dessa två månaderna.
Eftersom hon är så lite så har jag fått erbjudande om att köpa ett arabföl nu när jag inte visste hur det skulle bli med Bettan, och jag känner att även om Bettan  blir bra och håller så behöver jag ändå en större häst om ett tag så jag och Johan ska faktiskt åka upp och titta på den på söndag. En arabhingst som är född juni 2010 och blir skimmel.. och stor... Så det känns bra för då har jag tre år innan den går att rida som jag kan lägga på Bettan och sen kan Carro ta henne, om hon nu håller.. Tyvärr får Willma åka hem igen då jag känner att varken tid eller pengar räcker till henne med.. :(
Mer update om Bettan kommer...

Kira 2 år...

Ja då blir lillaråttan 2 år i dag. Grattis till syskonen Emil och Ida med.. :)


Ibland känns det bara...

... Som att man går i motvind... Så fort man börjar hämta sig, känna att man är glad och det börjar hända kul saker så MÅSTE något annat gå snett.. För varför skulle jag få vara glad och bekymersfri en längre tid?? Nää precis, min vanliga otur... Och så sitter man och tycker synd om sig själv med för den del.
jag syftar på Bettan nu. Jag kan inte förstår varför hon inte kan hålla för ridning, jag har gjort precis ALLT.. Och att bara ha henne drälandes i hagen och kosta massa känns inget kul.. För då kan jag inte köpa en ny häst som går att rida.. Samtidigt vill jag inte ens tänka tanken på att jag kanske måste inom en väldigt snar framtid ta ett beslut om hon ska finnas kvar eller inte.. Bara jag ser på henne nu kommer tårarna... Men samtidigt ska man inte måla fan på väggen innan man vet. Men jag pratade med hennes veterinär igår kväll och prognosen var inte god alls, möjligen att hon kan bli triangelmärkt och gå i hagen, men samtidigt är det inte det jag vill ha... Men om hon inte har så ont och kan gå i hagen men inte ridas, så vet i fasiken om jag inte låter henne göra det..
Tankarna bara snurrar just nu och man har svårt att glädjas åt något annat, så jag måste åka upp med henne till Stenestad snarast så jag får veta, röntga igen och se hur benet ser ut..Dagens lunch, och Bettan är lyckligt ovetande om hur allt ligger till..

FÖR övrigt är allt riktigt bra, Hundarna mår toppen.. Kira ska vaccineras nu i Januari och avmaskas i samband med det... Och Kellt jazzar på som vanligt... Det håller på att bli lite omställning här hemma också.. Till det bättre för både mej och hundarna... :)
Idag jobbar jag dessutom själv så hundarna ska med på jobb... Lyx Lyx... :)
Willma, nya låne hästen går det också jätte bra med, hon har en helt underbar personlighet och man har så lätt att tycka om henne.. Nu har mamma köpt ridhuskort och pappa lagat transporten och förhoppningsvis töar det lite till så vi kan åka till ridhuset med henne..
Börjar dessutom mitt nya jobb den 3 Februari, ska bli spännande..Willma i dag med sin lunch...