Jag klarade det.. !!!

I made it..

Nerver...

Varför har just jag fått så himmla tråkiga nerver när jag ska göra något stort, Jag blir så grymt nervös.. Just nu kan jag knappt gå på benen, känns som jag ska spy och känner mej yr..
Skit kul va?? Känns som jag är skit full trots att jag inte druckit en droppe..
Usch ja vad skönt det ska bli i morgon kväll när allt är över.. Jag har våndats över detta i snart två år.. Phu.. Undra hur mycket sömn jag kommer lyckas få i natt..

By the way, jag ska göra mitt gesäll brev som frisör... =)
Wish me luck..När ska hon tappa dem??!

Dessa små sylvassa tänder som biter sig igenom nästan allt?? Haha...

Får man plats i sin egen säng??!!
Vaknade nu på morgonen av att jag låg inträngd i väggen av alla vår underbara husdjur, Man kan ju undra vems säng det är??

Yxie och Kira

Svärmor har skaffat en  schäfer valp,Vi åkte dit igår och hälsade på..
Kira skrämmde den hela tiden nästan ( Tuff schäfer Haha.. ) Men hon var ju bara så söt... =)Liten hårboll bara.. =)Monster valpen Kira fick hälsa under lite ordnade former.. Hahah..Så söt...
Utställning Bosjökloster...

Det kunde knappt ha varit sämre väder att starta dagen med, ösregn.. Toppen. !! Kira som avskyr regn. Usla parkeringar på utställningen.
Men jätte kul att träffa Inger från Klenods och andra som har hundar därifrån.. Jag fick ju se Kiras mamma Klenods simone.. Det hade jag inte gjort innan och hon var jätte söt och hade en väldigt trevlig matte.. =)
Fick även se Kiras syskon.. =)
Whippe valparna dömdes sist, men det var ganska bra för vädret var helt OK då.. Hon gick med två andra tikar som båda var från samma kull. Men dom hade hård tränat dom betydligt mer än jag hade gjort med Kira, men hon är bara 4 månader precis så hon får vara valp.. =) Hon är ju så extremt nyfiken..
Hon kom 3a. av 3 men hon fick Heders Pris..
Kritiken:

" Elegant tik med bra balans. Bra huvud. Bra hals längd. Bra kropp för åldern. Bra svanssättning. Bra benstomme. Bra tassar. Bra rörelser för åldern. "

Så hon fick ju toppen kritik men hon var inte så lätt visad, tyvärr.. Men vi ska träna på tills nästa gång..=)
Kiras mammaKlenods Tristan, (Ville) Jätte söt =) Även där väldigt trevlig matte och husse.. =)(Kira)
Usch villet räligt halsband man måste ha på sej... !!
Inger gör ett försök med att ställa upp henne...Det räliga kopplet igen.. !!Stå på bordet gick ganska bra...


Allt som allt var det en rolig dag med massa fina hundar och jag är super nöjd med Kira, Min lilla bus mus
Kiras Lc debut..


Klart Kira fick springa...
Fokus på Luren..Munkorgen åker på..Där är hon iväg...Räser- råttan...Och där tog hon luren..Busade lite med luren efteråt...Super stolt matte.. !!!

Lc-träning...

Villken helt perfekt dag.. !!!
Pia hämtade mej och Hundarna 9,30 och sen körde vi till Laholm.. Jätte bra väder och fint fält för hundarna att springa på..
Mamma och Company kom med Loke sen blev det picknick i gräset.. Kelly löpte så hon fick mest sitta i bilen, Men KIRA sprang. Hon var hel taggad på luren och fick springa ett valplopp...

Bilderna talar för sej själv om villken dag vi haft..
Pias intressanta släppteknikTilda muskelberg..Pappa med sin Guldklimp...
Eira och Loke..Kira och EiraLokeTack Lc västra för en bra och välorganiserad träning...


Lc i Laholm..

I morgon är man LEDIG.. Känns riktig skönt.. Ska ta en runda med hästen i kväll och sen promenad med hundarna..
Skulle egentligen vara ledig fredag med men snäll som man är kunde jag inte säga nej till en Kund.. Men jag ska bara jobba 2 timmar på morgonen.. Haha..

I morgon ska jag och Pia på liten utfärd till Laholm och springa LC med hundarna... Tyvärr löper Kelly så hon får inte springa, tråkigt nog. Jag som hoppades att hon skulle sprungit sina sista licenslopp.. =( Men så är det..
Tilda ska springa och Loke. Mamma och Co är egentligen på camping i Harasjömåla men även dom kör till Laholm..

 Vad gör man inte föra sin små monster hundar??

Kira är faktiskt också anmälld till ett valplopp, Så hon ska med.. Sen om jag låter henne springa eller inte bestämmer jag där nere.. Det råder ju delade meningar om detta att låta valpar pröva.. Men hon springer ju mer när hon busar med de andra whipparna så jag tror inte det ska vara några problem.. Om inte annat får hon känna av stämmingen och vara bland andra hundar, social träining.. Kan ju vara bra tills på Lördag då hon ställs på Bosjökloster..
BusMusen...
LöpFia....

BusMus...


Latmaskar som inte går upp förr kl 09,00

Mina små sömntutor.. Och Kelly har dessutom börjat löpa.. Kul juh...MH testet

Ja, Helgen har gått och jag har inte tagit några bilder och inte varit så duktig på att updatera bloggen.

Men jag tänkte dock berätta om MH testet med Kelly.

Man började med att testledaren skulle hälsa på hunden och känna igenom den och kolla tänder. Kelly gick med på det men visade ingen större entusiasm.
Andra momentet var att hon skulle leka med en kamptrasa som jag skulle busa med henne. Hon bet i den men släppte ganska snabbt så man fick ingen dragkamp.. Men hon fick ändå en 4.a. det menas med att hon har bra gripande och bet med hela munnen, Tänka sej.. =)
Moment tre var att hon skulle jaga trasa precis som på Lc fast jätte kort bit. Hon fick 5.a en hund med stor jaktlust och sen fick hon även bra gripande här.. Chockad.. !! alla som har sett Kelly på LC vet att hon knappt jagar trasan och jag har aldrig sett henne bita tag i den i slutet..
Moment fyra var att man skulle stå stilla i 3 minuter direkt efter jakten för att se om hunden kunnde koppla av direkt. Man fick inte prata eller titta på henne. Hon fick en 1.a. att hon hade inga problem med atr koppla av allas, hon följer matte bra.
Moment fem var avstånds lek. En utklädd fige med ett lakan över sig springer fram från en koja och har en akmp trasa. Kelly sprang fram halvvägs men ville absolut inte leka med figen.. Haha.. Hon bara skällde ut den..
Moment sex var en overall som flyger upp ca 1 meter framför en. Man släpper kopplet och ser vad hunden gör. Kelly hoppade till men stannade hos mej. Sen var hon dock inte så nyfiken på overallen som jag kanske hade önskat. Hon gick och luktade på allt annat i skogen i stället. sen skulle man gå en promenad runt overallen för att se om hunden hade släppt rädslan.. Det hade hon gjort snabbt.
Moment sex var att man skulle gå på en stig och gå förbi en bänk som hade plåttak som sitts där det var en stor järnkedja på. När man var precis bredvid den drog dom i kedjan så det rasslade till rejält. Kelly hoppade till men sedan gick hon fram och nosade på den.. Jätte bra.
Här skulle man även gå en promenad för att se om hon hade släppt det, det hade hon gjort. Snabbare än overallen.

Moment sju. Det kom två figar utklädda till spöken med lakan och stora masker på sig. Jag stod i mitten och spökena kom från varsit håll mot mej. Kelly hade bra fokus på båda spöken men blev jätte rädd. Hon morrade, och skällde och raggade. Så hon fick en 3.a. på hot beteende. Haha.. Hon visar sig hotfull under en längre tid.. HAhah.. en whippe.. =)
Sen vägrade hon gå fram till spökena och hälsa på dem. Men jag förstår henne. Dom var jätte läskiga.. Till slutt fick vi fram henne.
Moment åtta. Leka med kamptrasa då skjukter som två skott ganska nära. Kelly tittar upp för ca 2 sekunder och fortstätter leka.
Sedan ska hon bara stå vid min sida och dom skjuter två skott till. Kelly reagerar inte alls. Alltstå fick hon en 1.a. på skott.. Det var nog de viktigaste momentet. Hon reagerar alltsdå inte alls för skott...
Protokollet.


PS. Jeanette, jag kan inte skirva kommentarer i din blogg. men det är jätte fin, jag kolla in den nästa var dag. Och lilla Bella är ju så söt.. =)


ÄNTLIGEN Kelly ska göra MH test i morgon... Jiiipppiii !!!!

Även kallat Mental Hälsa-test..

KELLY HAR ÄNTLIGEN FÅTT EN RESERV PLATS OCH SKA GÖRA SITT MH TEST I MORGON KL 11,00 PÅ BJUVS BRUKSHUNDSKLUBB.

Jag kunde inte varit gladare, ska bli sååå spännande och intressant. Nu får man se vad man har för hund i kopplet, kanske en riktigt tuffing ??!
Nää tror hon är mer den veka typen. Har nog ingen kamplust, ingen jakt  men ganska nyfiken. Jag hoppas hoppas att hon får ett godkänt skott. Jag tror inte hon är skott rädd i alla fall inte på Nyår... Men man vet ju inte då jag aldrig har prövat det.. =)

På kvällen ska vi fira mormor som flyller 65 år på Röstånga gästis, äta lite god mat.. =)

Funderar även på att åka till Laholm den 21/5 och pröva LC där då det inte verkar vara någon träning planerad i södra och jag vill gärna ha min licens på Kelly nu.. =)


Ha en underbar helg...Häst Häst Häst är BÄST

MollyTess


Bettan

PesoJag bara älskar fotografera hästarna, tyvärr blir det ju mest hundarna.. Men detta blev riktiga sommarbilder.. =)Vi har gjort det IGEN..


Blev ganska nöjd denna gång.. =)Ska jag äta upp dej ??!!
Sovmorgon...

Igår kväll kom Emma och Micke med lilla Madelene. Hundarna var lite skeptiska till vad det var för något. Kira tog ingen hänsyn alls, utan hoppade rakt upp i soffan är bebisen låg osv. Kelly vill mest lukta och tvätta henne i öronen.. =)
Min lilla syrra Caroline var dock överlycklig att få hålla Madelene, det har hon tjatat om i två veckor..Kl är 09,00 och hundarna har fortfarande inte gått upp.. Detta är en klassisk Kelly, Kira sovstil. Kira intill Kellan som är under täcket...

Ha en fin Tisdag..

Sitt, Ligg, Tass

Inlärningen med Kira är påbörjad, och hon är smart.. Hon lär sig fort.
Nu tränar vi på:

  • Sitt- kan hon redan till 100%

  • Ligg-  Kan hon ganska bra om man visar med handen och vissa gånger utan att man behöver visa med handen. Vi har bara tränat detta i två dagar.

  • Tass- Kan hon ganska bra.. Hon lärde sig detta på ca 10 minuter, helt otroligt. Men hon är ju matglad så hon gör allt för gott godis... =)


Par-Sittning


I går var vi i husvagen, hon fick springa med Loke och Viggen, Kelly är fortfarande rädd för Loke och springer inte alls med och leker mer. Hon leker bara med Tilda eller Viggen..

Mina Pälsklingar ♥Kelly yrvaken i morse
Kira, betydligt piggare då det var hon som väckte både mej och Kelly...


Nu ska jag ut på en ridtur i det underbara vädret.. =)


Efterlyst..


Det roliga är att vi har två soffor, en tre manna och en två manna. Johan har nästan alltid trean för sig själv medans jag får ta tvåan. Det roliga är att hundarna ALLTID ska trängas med mej i tvåan..
Men mysigt är det.. =)
Igår låg vi alla tre och tittade på Efterlyst...
Snacka om att man har kramp i armen efter att ha legat som en krympling i en timme... =)Rain is falling on my....

Om man är en smart whippe och  vädret ser ut såhär utanför fönstret:
(ösregn och blåst)


Gör man smartast i att bädda ner sej i sin säng och stanna där resten av dagen..


Kira hatar regn och har VÄGRAT gå ut i dag, fick bära ut henne på gräsmattan för jag trodde att hon skulle kissa, men icke.. !! Varför sitta ute och kissa i regn och blåst när man kan göra det inne ???
Kelly har dock inga större problem med att gå ut i regn och hon kissar INTE inne... Tack och lov.. Haha..

Ha en underbar regnig torsdag.. =)

Hundarna i Röstånga Fredag

KiraKiraKiraLokeKira, Kelly, CarolineKira och KellyKelly och Caroline


Hundarna har legat ute hela dagen i går. Vi gick också lång runda på ca 55 minuter inne i skogen där det var ganska svalt. Sedan fick dom bada i sjön om dom ville, men det var bara Viggen som ville det..
vi körde hem på kvällen från röstånga och då hade vi två trötta whippar i bagageluckan, Kira med trots att hon inte gick långrunda...
I dag ska Kira vara med husse i Bjuv och Kelly ska med mej till salongen för att öva inför mitt gesäll...

Vår helg i bilder...


ViggenPå väg till röstångaVar bara tvungen att stanna på vägen och ta ett kort på Kon..Min underbara sambo Johan
Lillsyrran, världens sötaste lilla ungen.. =)Caroline och Kelly..Min älskade PappaBrossan...Brossans golf..Bilderna är tagen med en digital systemkamera från Olypus.

Hund bilder kommer...
Mamma fyllde 43 år så vi firade henne i husvagnen igår. God mat, fint väder och trevligt sällskap..