Händelserik månad...

Då var det redan Tisdag igen, helgen tillbringades som vanligt i röstånga. Kira har dock tagit årets första heldopp. Dom sprang och lekte på ett fält intill en sjö med brygga, helt plötsligt får Kira för sig att hon ska springa på bryggan. Varpå jag säger till mamma, hon kommer inte att stanna när bryggan tar slut. Och vad gör Kira? Jo, fortsätter rakt ut i sjön. Och den är ganska djup så hon bottnade inte och kom inte upp för bryggan var för hög. Så jag fick springa dit och hämta upp henne. Men hon bara riste av sig vattnet och fortsatte att springa som inget hade hänt. När vi sen kom ner till husvagnen fick hon tjockt täcke och ligga i solen.. Lilla råttan..
Söndag åkte vi till Landskrona, rundbana. Kelly sprang från stängd bur, gick ganska bra, men hon är inte så snabb diekt... :) Kira sprang från handsläpp och var jätte duktig. Hon är riktigt startsnabb den lille, hon var även rätt snabb varvet runt. Ska pröva starta henne från bur nästa gång tror jag.

Denna månaden händer en hel del för Kira, Lc träning nu på Söndag. Vi hoppas på att hon klara sitt sista licenlopp och får sin LC licens. 15 Maj är det vinthundsutställning i Höör, vi ska träffa upfödar Inger och ställa ut Kira. 23 Maj ska hon genomgå ett MH test ( Mental Hälsa test) Har gjort detta test med både Kelly och Loke och det är jätte bra tycker jag. Man får reda på så mycket om sin hund.

Jag är ju då fortfarande sjukskriven, till hundarnas glädje... Så nu ska jag upp med pappa till stallet och städa samt fixa lite nu när vi äger det. Vi gjorde ganska mycket i går och ska fortsätta i dag. Sen på Söndag ska hagarna dras om. Vad jag längtar.. Nu när allt skräp är bort så ser det ut som ett stall igen, och man har både paddock stora fina hagar, sadelkammare som jag är jätte nöjd med och nu ska vi fixa omklädnings/fika rum och sätta upp en grill. Kommer till att bli så snyggt... Johan ska även fixa lite där inne i stallet, byta ut en bräda som den ena hästen tuggat upp och bygg om en mini box, hoppas han kan fixa det i kväll...

Nu ska jag ta en morgon promis med hundarna..

Bilder kommer från söndagen..

Nattliga funderingar...

Ja då ligger man på soffan, klockan är 01,43. Sambon gör ett tappert försök att somna trots min hosta. Hundarna är oroliga för matte ligger ju inte i sängen och dom får inte plats båda i soffan, till deras stora förtret. Så man hör dem vandra runt här på parkettgolven. Det kan alltså inte vara lätt att vara sambo med mig just nu. Först tvingas man lyssna på mina hostattacker var tredje minut och ha två irreterade whippar som vandrar runt och stör. Dessutom ska han tvingas gå upp kl 06,00.. Jag hade dock också planer på att gå upp vid 7  morgon för att hinna allt.
Besiktiga bilen, fixa stallet, åka till banken, gå på kalas och träna. Men jag tror att jag får omplanera min dag. Tror inte att jag är så pigg när klockan ringer 07,00 men jag, till skillnad från sambon har den lyxen att jag kan ställa om klockan och sommna om en timme eller två till !!
Vad jag önskar att jag hade hostmedecin hemma. Gissa om jag ska vara den första nere på apoteket på Råå i morgon för att inhandla diverse hostmedeciner. Inte en enda natt till vill jag ha det såhär. Känns som lungorna ska åka ur kroppen..
Men nog gnäll nu, Och ska jag vara ärlig tycker jag mest synd om hundarna som går och tittar förtvivalt på mej och undrar varför dom inte får sova hos mej. Villka vane djur dom är. Ja jag med för den delen. Att sova utan hundarna i sängen är för mej helt otänkbart. Vet att många har åskikter om just detta men att få krypa ner i sängen och känna en kall liten nos som buffar på en och som sen kryper så nära hon bara kan och sen lägger sig med ett förnöjt knorr brevid dig och suckar tungt, Det är lycka. Kira. Kelly därimot buffar på en och vill krypa ner UNDER täcket och sen rullar hon ihop sig till en liten liten boll nere vid fötterna, och skulle man råka ändra sovställning så täcket åker av henne, känner man snart en kall nos igen och man lyfter täcket på automatik. Det är kärlek det.. :) Tänk vad lite som gör en lycklig. Jo, just det. Ligger dessutom sambon på sida så han inte snarkar så är det den perfekta natten.

Nu ska jag ännu en gång försöka sova..
Carolines  lilla häst... Haha.. :)Bettan och TessVärldens bästa Molly ute på en lite promenad, Kan inte fatta att man haft henne hela sitt liv. Gammla skruttan..

Funderingar..

Vi blev igår ergbjuda att byta till en mycket större lägenhet, vi tittade på den och bestämmde oss för att ta den. Men så idag ringer de från fastighetsbolaget och säger att tanten har ändrat sig och vill bo kvar, jäkla kärring...!!!!! Här har jag suttit med mina funderingar hela kvällen och sov knappt i natt som jag funderade.. Nu blir det tyfligen till att bo kvar här ett tag till. Inte för att jag misstycker om det för jag älskar vår lägenhet, och allt är renoverat i den och inrett som jag vill ha det. Jag hatar ju egentligen att flytta tycker att det blir så stressigt. Men trädgården i den andra lägenheten var jätte bra med häck så hundarna hade fått större yta att springa på. Men men så är det.. INte lönt att gråta över spilld mjölk..

Var ute och gick med Pia och Gänget igår..mycket trevligt och hundarna njöt..

Mycket skrivande om boende i dag och lite om hudarna men så är det vissa dagar. Nu ska jag och hundarna hämta Caroline på skolan..

Ha en bra dag.. !!

Förkyld igen..

Då var även denna helgen över. Jag började dock bli förkyld i fredags och känner mig lite bättre i dag.
Gipset har åkt av men tråkigt nog rekomenderades jag inte till att börja jobba än på tre veckor.. :( Jag trodde att man bara skulle ta av gipset och sen skulle handen vara som vanligt, men icke. Jag har ca 60 % rörlighet i den och måste sova med handledskydd. Har skyddet av på dagtiden men bara ca 2 timmar sen värker det i handleden.

Helgen tillbringades som vanligt i Röstånga med familjen och vänner. Vädret kunde ju ha varit bättre men vi hade trevligt i alla fall. Gått två långrundor med hundarna och sen skulle vi ha tränat rundbana i Landskrona på Söndagen men den blev inställd. Vi prövar nästa söndag.

Jo, vi åt även middag hos farmor igår. Jag var tvungen att gå ut i stallet och kolla på de två nya kalvarna. Den ena var bara 10 timmar gammal.. Och den andra 3 dagar. Dom ska ju sutta på allt. Fingrarna brukar vara toppen att stoppa i munnen.
Kollade även på fåret som vi snart ska ta hem. Den ska förhoppningsvis få lammungar snart också..
Eftersom man om 3 dagar är stallägare så kan man ju snart ta hem henne. Hon ska jobba som gräsklippare hos oss i hagen då hästarna inte äter gräste där dom bajsat trots att man mockat det. Men det gör fåret så då får man en fin jämn hage.
Sen ska Johan bygga om lite inne i stallet och fixa en mini box till Molly min lilla shettis, ( Med mini menas dock att den håller godkända mått för vad en box ska vara till en shettis.) Men hon ska få lägre boxfront och lägre dörr. Sen ska alla hagarna stängas om och dras raka och snygga. Och ta bort bodarna och fixa till ueboxarna, tur man är sambo med en snickare :)
Tyvärr inga bilder från helgen då kameran låg glömd här hemma.
Kelly som valp uppe på salongen..
Helgen..

Ännu en helg har vi avverkat i Röstånga. Vädret har varit helt Ok. Lördag körde vi ner till Teba hund och katt i höör. En jätte stor djuraffär som har allt till hund och katt. Har man vägarna förbi Höör ska man verkligen köra inom och titta. Mina hundar blev väldigt glada då jag shoppade loss på deras hundgodis avdelning för nästan 200:-.
Blev även två promenader. En lite längre och en kortare. Kelly sträckte sig dock på Fredagen och haltade kraftigt så vi fick avanmälla oss från tävlingen. Men i dag haltar hon inte alls. Tror hon sräckte sig när hon sprang i skogen.
Hoppas vi kan träna Runbanna i stället i Landskrona på Söndag.
Ett säkert vårtecken, vitsipporna hade börjat blomma inne i skogen. Det gjorde dom inte förra helgen..
Caroline, Kevin och LokeLoke och KiraHela gänget var med ute på promenaden..hundarna i skogen..Bilden tagen ner från stupet, Odensjön är där långt nere. Det är skit högt när man står där. Men jätte fint..Pappa klev rakt in i bilden när jag skulle fota utsikten från Odensjön..Promenaden avslutades med fika.. :)
Slappe dag..

Efter en hår vecka med massa motion för hundarna och mej tog vi oss en vilodag med gott samvet. Hundarna har sovit nästan hela dagen. Dom var i.o.f.s ute och jagade boll med Loke och gick en runda men det är allt.
Bara en vecka kvar med gipset nu. :) Har dock ganska ont fortfarande.. Vi får väl se på torsdag..
Husvagnen i morgon och LC tävling för Kelly och Loke på Lördag. Updatering på söndag..'

Trevlig helg..

En dag på stranden..

Vaknade i morse vid 8, tittade ut och vilket väder. Bestämde mig för att åka till strande med hundarna. I hopp om att där skulle vara lite folk så hundarna kunde vara lösa mycket. Men icke, massa människor men jag hittade några ställen där det var folktomt så jag kunde släppa dom. Mina hundar bara älskar stranden så fort dom får sanden under tassarna blir dopm helt galan och bara vill springa. Dom till och med badade.. Haha..

Titta och njut, det gjorde i alla fall jag av vår förmiddag på örbyängar..


Premiär doppet för i år..Massa nytt gott att lukta på..Fina KiraKelly posera snyggt vid vattnet..Bus ute på en sanddyna.. Kira tyckte nog vattnet var lite kallt..


Dom smälter in väldigt bra med färgena på stranden..


Kelly..


Nu ligger det två väldigt trötta whippar i soffan och vilar i solen.. Så nu ska jag passa på att köra till stallet..

Ha en bra dag

Vissa straffar gud direkt..

Kira snodde igår 5 Vom burgare och åt allihop, vad tror ni har hänt i natt?? Hon ha varit ute 6 gg och varit jätte kass i magen. Bara gått och pipit och inte kommit till ro. Hon har väl haft ont i magen anta jag. Hoppas hon kan lära sig av detta, men jag tror dock inte att hundar tänker så.. Men hon har förstört hela min natt.. Jäkla hund.. ;)
Tur att Karolina komme idag så blir man på garanterat gott humör. Vi ska gå långrunda och fika.. Och kolla hästarna såklart..

Så nu ska jag in i duschen och mata hundarna innan hon kommer.Kira i sitt nya fina täcke.. Är så nöjd med detta täcket, ska beställa ett till Kelly med. Dom kostade endast 225:- jätte billigt för ett täcke som är sytt för vinthundar och hade PERFEKT passform..


Sånghäftet..Johan och christer på bilden.. Dom ser ju såå glada ut..
Påsken..

Vi firade även påsk på campingen, middag ute. Kallt men mysigt. Sen gick ungarna på äggjakt och Hannas pappa tog med sin gittar så vi hade allsång..Äggjakten :)

Här var äggen gömda..Äggtjuven.. Haha..

 

Alla väntar på att ungarna ska hitta äggen..

 

Pappa och Johan..

 

Äggen hittade..

Anton hittade också sitt ägg..

Promenad i det fina påskvädret..

Viggen..


Husvagns premiären avklarad..

Då är helgen över och vi har tillbringat den på Röstånga camping. Torsdagen börjades med att sätta upp tält i halv storm. Annars har helgen bjudit på hyfsat väder och vi har gått långrunda varje dag. Ena dagen gick vi 1 timme och 30 minuter och andra dagen en timme. Hundarna kunde vara lösa i skogen hela promenaderna, det var väldigt populärt..

I dag var vi i Landskrona och tränade hunkapp i ÖSregn och blåst. Har aldrig frusit så mycket, men vad gör man inte för hundarna??

Lite bilder från helgen. Fler kommer..Mamma, Loke och Hanna..Ugglarödsdalen som vi gick förbi..Kira
Fler bilder kommer..

Nu åker vi..

Husvagnen packades, städades och tvättades igår så nu är allt klart för avfärd i dag kl 12,00 mot Röstånga.. Hundarna såg lite konfundersamma ut nät vi packade, tror dom var rädda att inte få följa med.
Lite tur att man brutit handleden nu när man ska sätta upp tält och grejor jag kan ju inte göra så mycket, hehe.. Tror jag ska ta en tur med hundarna då.
Igår gick jag långrunda med gänget, 5 människor och 6 hundar.. Ingen dålig syn :) Hundarna älskar när dom är många och sen är dom så härligt trött när man kommer hem. Kira fick dock bada efter promenaden då hon blev omkull körd ut på fältet i dyngan, mysigt.. ;P


Kameran är packad så jag hoppas på många fina bilder, samt från träningen på söndag.. Jag har med mej datan så om jag får det trådlösa internet att fungera kommer en updatering i helgen..

Just ja, mindre kul var att det inte fanns någon ledig tvättid denna veckan utom i dag kl 06,00-10,00.. Så vad gör man? JO, ställer klockan på 05,55 när man är ledig och tvättar. Så nu sitter jag här med en kopp varm oboy och väntar tills maskinerna ska vara klara.. GIssa om jag längtar tills i kväll, när man sitter alla i förtältet under filtar. Hundarna myser och en kall xider i handen.. MmmmMmm.. Sen krypa in och lägga sej i varma husvagnen..


GLAD PÅSK.