Veterinären..

I går var Kelly hos veterinären och fick sin sista vaccinations spruta. Hon tyckte nog att det var lite läskigt med massa folk i vita rockat som skulle pela på på henne, men hon stod snällt på bordet.
I helgen var vi oxå och språade med henne. Hon har börjat förstå vad hon ska andvända nosen till..

Så har du tappat bort några köttbullar i skogen, rings oss så hittar Kelly dom..!!
image42

Vill inte gå upp så tidigt på morgonen..!!

Äntligen Fredag...

Nu är det äntligen fredag..
I dag ska vi på jobb men på lunchen ska vi göra en lite rolig sak. Vi ska till familia och de har någon slags foto tävling om sötaste hunden.. + att man får foto som är tagna av en riktigt fototgraf. Så det ska bli kul.. Får väl se om hon hittar några nya leksaker i butiken oxå som hon vill ha.
Nu på morgen har jag och Kelly lämmna Johan i stan. Han ska göra sin uppskirvning och vi hoppas att han snart ringer och säger att han klarade det..!!

I kväll blir det seriematch i klippan... Ska fråga Pia om hon vill passa den lille råttan.. Annars får hon åka med..!

image41

Vem är sötast?

Mys dag..

I går på jobbet hade vi en mys dag. Jag fick en liten sovis och sen fixade vi håret på oss själv. Det blev jätte fint..
Kelly levde loppan i går och hade bitit sönder toa papper i hela Pias hall... Snygg dekoration.. ;P
Vi klippte oxå Kellys klor.. Hon börjar vänja sej men tycker fortfarnade att det är lite läskigt..
För att aktiver Kelly och Tilda i går la vi lite korv spåe inomhus.. det gick rätt bra.. Jag tror att Kelly förstår mer och mer..
Men det är inte klokt vad en sådan liten fillur kan göra med en. Man vaknar på gott humör varje morgon när man ser hennes söta huvud på kudden intill... Det är så mysigt så man kan ligga kvar i 15 min för att titta på henne... Hon är det underbarste som hänt oss. En helt underbar lite hund...!!

image36

Snygg ställning...

image37

En aggresiv lite rackare...

image38

Hundaran hade oxå en mysig dag ute i trädgården..

image39

Tilda är jätte trött på Kelly..

image40

Monstrena ligger och vilar sig i Tildas säng... En hel mysig bild..

På Jobb...

Ja.. Äntligen hade jag med mej kameran på jobbet. Men det är inte det lättaste att ta kort på damerna.. Dom är ju inte stilla i två sekunder. Jag hade även tänkt få några fina bilder på dem i trädgården, men tja.. dom blev väl hyfsade..!!
Tilda och Kelly är grymt lika.. man skulle kunna tror att de är släkt med varandra...

image27

Full fart i trädgården...

image28

Den lille råttan är rätt kaxig...

image29

På upptäktsfärd...

image30

Kompisar delar allt...

image31

Stackars tilda, Kelly tar all mat....

image32

Det är roligast att äta tillsammans...

image33

Tilda är helt slut och kopplar av i massagestolen...

image34

En riktig njutare...

image35

Kelly var lika trött....

Tísdag..

Vi har upptävkt att Kelly har en svullen trampdyna i vänster bak, men den börjar minska nu så vi har beslutat att inte åka in med henne. Hon har inte ont, äter och dricker som hon ska och ä allmänt pigg och glad.
I går var hon lite gnällig, men jag tror det berodde på att hon var lite uttråkad. Jag var näligen i stallet med henne och då fick ju inte hon full uppmärksamhet och blev nog lite svartis..! Men den blev bättre när vi kom till Pia och Tilda. Dom busade ja jädrar i det i går. Dom har provat racing banan i Pias trädgård.. Men det ser för härligt ut. Som vanligt glömde jag kameran i går  men jag ska försöka ta med den i dag.. Dom är helt ljuvliga tillsammans... Och det är skönt att det går så bra med de två. Det har inte varit något tjafs alls med dem.

Nu har vi precis gått långrunda med Mamma och Viggen.. det är ju härligt väder.. Så nu kanske råttan är lite lugn när vi ska till jobb..!!
image25

Lill råttan i sin korg...

image26

Viggen när vi gick på åsen...

Spår på åsen..

I dag har jag, Johan, Kelly, Tilda och Pia åkt upp på Söderåsen och tränat spår med Johans mamma. Det var riktigt kul och båda damerna var väldigt duktiga... Det gick allra bäst när de fick leta eftre köttbullar.. Det älskar dom... Så nu är Kelly rätt så trött... Hon hittade ju oxå en ny lite kompis som hon lekte en runda med. Jah tog rätt så många fina bilder på dem...
Att pröva på spår med dem var kul och det är defenitivt något vi ska träna på här hemma...

Hon visar inget spår av det som hände i går.. Tur är väl det...

Nu ska vi hem till mamma och äta middag och kelly ska väl busa med Viggen..

image17

Johans mamma louise visa Pia... Kelly är väldigt sugen på att följa med...

image18

Johan och Kelly letar köttbullar..!!

image19

Väntar fint på sin tur...

image20

Kelly med sin nya kompis Toy..

image21

Tilda längtar tills hon ska få leta köttbullar..!!

image22

Godis är jätte gott..!!

image23

Tilda på jakt eftre köttbullarna, men hon har tur och hittar en hel macka..!!!! Fast det var inte vi som hade lagt den där, men någon gång ska man ju ha tur säg...

image24

Tilda och Kelly hittade något jätte gott, förmodligen rådjurs bajs eller nåt...!


Usch...

Ja, då var det helg igen... Skönt..
Veckan på jobbet har gått jätte bra. Tilda och Kelly har blivi rätt så bra kompisar och har en massa kul för sej tillsammans.. Så det är jätte kul att se.

Dessutom tycker jag att hon har växt hur snabbt som helst..!! Fast hon blir ju bara sötare och sötare... =)

I dag gick vi en ganska långrunda på kvällen med Kelly och Viggen. Hon var pigg och alert hela rundan, men när vi kom in i vår lägenhet började hon pipa, springa runda ocg bita sej i vänster baktass. Vi blev så klart helt till oss... När hon inte hade lugnat sej efter 10 minuter ringde jag till djursjukhuset och de sa att jag skulle vänta. Under tiden badade jag henne och tvättade tassarna ordentlig och kollade igenom tassarna men hittade inget och hon blev bara mer och mer orolig... Nu har hon precis lugnat ner sig och sover i soffan. Tänkte först att vi skulle ha åkt in till djursjukhuset med henne, men det verkar ha lugnat sej så vi avvaktar tills i morgon och hoppas att hon är pigg och kry igen. För hon äter, dricker och går på toa som hon ska...
Jag hoppas inerligt att hon blir bra tills i morgon för då är det tänkt att vi ska upp till söderåsen med Tilda och Pia och pröva på spårning med de två vilddjuren.. Det har vi sett fram emot nu.. Så om vi nu ska spåra i morgon ska jag ha med kameran och se om jag kan fånga dom på bild..!!
image16

Kelly nerbäddad i bilen, men hon trivs faktiskt riktigt bra där...!!

Toppen

I går hade vi besök av Johans mamma och hennes kompis som oxå har en whippet. Det var väldigt trevligt och kul att disskutera lite. Tyvärr var Klly mega trött eftresom hon hade busat med med Tilda jätte länge i går, så hon sov mest. Fick igång henne lite på slutet.
Fick jätte bra tips om hur jag ska lära henne ligg, sitt kan hon nästan redan. Och hon är väldigt snabb lärd och fattar nästan allt direkt. Favorit godiset är helt klart köttbullar..!!

Det är kul för att Tilda och Kelly går jätte fint ihopa nu. Vi har dem helt själva inne i huset nu och om truvs verkligen med varandra. Kelly ligger under Pias soffa och tilda står utanför och vill oxå komma in... Haha...

Men kelly har börjat bli rätt mammig. Hon vill helst vara med mej.. Lite synd för Johan...

Så i dag ska vi snart på jobb, träna mer på att sitta och ligga.
Hon har blivit rtt liten i maten så i dag har jag blandat ut torrfodret med leverpastej så nu äter hon det glatt...!!

Jag har redan märkt att hon hatar gå ut när det regnar, och det gör det i dag... hon vill absolut inte gå ut..!! Men vi får snart tvinga oss ut i regnvädret...!!
I kväll blir det bara en lugn kväll för jag och kelly ska jobba lite längre i dag...

image16

Mys i soffan...

image17

Johan ville oxå mysa i soffan...

Helgen...

Ja, i helgen har vi varit uppe på söder åsen hos min farmor och farfar. Vädret var jätte fint så vi gick ut en lång runda i skogen på ca en timme. Kelly tyckte att det var jätte kul. Hon sprang som en dåre med Viggen. Skulle ta några fina kort men råttan ville inte vara stilla så länge..
Det är väldigt kul för Kelly börjar bli mer tuff och självsäker.. Hon vill leka med alla och skäller när hon inte får all uppmärksamhet... =) Det började hon med för några dagar sedan att gnälla och pipa om varken jag eller Johan bryr oss om henne en stund.
Hon har börjat morra oxå när hon leker, hon låter ju inte direkt farlig..!!!

Nu håller råttan på att äta frukost sen ska vi ut och gå en runda..

image14

Ett av de få korten i skogen som blev bra...!!

image15

Thule och Kelly kommer jätte bra överens... De kan ligga i sängen och sova tillsammans...!!!

Råttan

Ja, det är hennes nya smeknamn.. Men hon ser ut som en lite råtta...!! =)
I natt har hon sovit jätte gott, vi gick precis upp.. Så det blev lite sovmorgon. Vi ska till stallet med mamma och Viggen sen.
I går var vi ute och gick med Viggen, det går faktiskt jätte bra. Han är så guda snäll mot henne... Fast hon är ett litet busfrö och vill leka hela tiden.
PÅ jobbet uppföder hon sig super bra... Hon har vant sig vid att vara i sni bur när hon ska sova.. Det gick jätte bra med Tilda oxå. Adam passade dem så bra..
Så i dag blir det alltså stallet och sen jobbet....

Nu ska vi ut och gå våran morgon runda... vädret ät ju helt OK i dag.. ska bli skönt att komma ut en sväng innan jobbet...

image13

Busfrö...

Då var det Söndag igen, skönt att man är ledig i morgon... Det lilla busfröet har hittat på en hel del bus i går. Hon var och lekte med Viggen och sen var vi på middag hos mormor och morfar... och som tack för maten kissade hon på deras golv innan vi skulle gå hem..=) Men det var ju en ren olycka..
Det går att få rätt bra fart på henne och busa med henne... Så det är kul.
Becca som var här igår tyckte oxå att hon var jätte söt... Kul att träffa Becca oxå... =)

I dag har vi vatt ute och gått en långrunda med mamma och Viggen, och det gick jätte bra. Hon blev lite trött på slutet och nu sover hon gott.. Både hon och Johan är rätt trötta... men vi är lediga i morgon så vi får ta igen oss då..
I dag har hon oxå hittat på lite bus, bland annat har hon kommit på hur "gott" det är att äta ur kattlådan, äckligt..!! Så i dag fick hon bada och tvätta hela munnen..
Men valpar är ju valpar.. Allt ska man stoppa i munnen....!!! =)





image11

Busfröet ligger och funderar ut nya bus...


Helg...

Ja, inte fick man sova längre för att det är Lördag. Det bryr sig inte Kelly om.. upp kl 07,30 i dag pigg och glad, eller inte.. Men det är första gången jag har sett Johan vakna med ett leende på läpparna en lördag morgon kl 07,30, hon kan göra underverk det lilla monstret...

Som alla valpar ska hon tugga på ALLT.. Det är inte så kul. I går åt hon en massa stena, tapet och sin korg. Hon är en liten piraya... =)
I dag har hon Viggen på¨besök hemma hos oss, det går jätte bra, han är så snälll mot henne. fast hon är rätt påträngande på honom, men det är skönt att det fungerar.. Det går bra med katterna oxå..
I dag kommer Becca och ska titta på det lilla underverket... Ska bli kul..

Nu ska jag på jobbet igen, men utan Kelly, hon ska få vara hemma med Johan, ska bli rätt skönt att jobba ostört i dag, äben om hon sköter sig exemplariskt när vi är där..
I natt har hon sovit ganska bra, vi har bara varit upe med henne en gång.. Och hon har skällt för första gången i dag..!!! Ett litet ynkligt skall men dock...

Får väl gå och kolla så det lilla monstret inte har hittat på något mer bus...!!

image8

Korgen är oxå väldigt god att bita på...!!

image9

Mysig lördag morgon..!!!


Äntligen...

Är det fredag och sista dagen man ska jobba... Det tar hårt på en att inte få soffa ordentligt... Jag och Kelly jobbar bara till kl 13,00 i dag sen ska vi gå en lång runda.. Sen ska hon faktiskt bada, och sen ska vi hämta husse på jobbet. Johans mamma kommer nog i kväll och tittar på henne...=)
I går hände det tyvärr två små olyckor på golvet..=( Men det var så lite som tur var.. Nu får man vara ännu mer noga med att gå ut med henne.. Fast det händer nog alla... Hon var jätte duktig på jobb i alla fall.. Hon och Tilda tycker ganska bra om varandra, men Tilda tycker att hon är lite jobbig i baln och ryter till...=)

Nu har hon börjat äta ordentligt så det är jätte skönt... Vi var lite oroliga de första dagarna..
Kelly var oxå för första gången i stallet med mej, mamma, pappa och Viggen.. Det tyclet hon var sådär.. Hon var lite rädd för Viggen (mina föräldrars hund) men det går nog över.
Vi hämtade våran nya skinnsoffa i går, får väl se hur längen den är hel. Vi har ju två vilddjur till katter oxå.. Men man kan ju hoppas att dom förstör den på baksidan då.. ;P

Det blir lite långhelg för mej för jag är ledig på Måndag..!! Ska bli skönt..

Nu måste jag ta det lilla odjuret så det inte händer ännu fler olyckor...=)
image6

Vår lilla snygging sover så gott i våran sänge...

image7

Det lilla monstret i soffan...

Sova...

Det är något man inte får göra mycket av när man har skaffat en valp... Varit uppe två gånger i natt och sen ville hon inte sommna om i morse utan vi fick gå upp kl 07,00... Och jag är jätte trött... men jag ska ge henne fruksot nu sen ska vi gå en runda och busa lite så förhoppningsvis blir hon trött och sover en stund så jag kna vila i soffan...

Så bra det gick att ha med henne på jobbet, hon älskar Tilda, dom lekte och hade jätte kul. Alla kunderna blev som galna i henne, men hon är ju faktiskt grymt charmig. De lekte fritt i Pias trädgård, hon trodde nog att hon kommit till paradiset. Hon spran runder och bet på allt och bara fjantade sej. Det var super härligt att se... Jag har tagit lite bilder på henne, men kameran fungerar inte riktigt så jag kna inte få in dem i datorn... Får irdna det i dag...

Nu ska vi ut på morgon rundan innna det händer en olycka på golvet....=)

Nu är hon hemma...

God Morgon....

Igår var det jätte tröttsamt för både mej, mamma och kelly. Åka båt i 8 timmar och bil i tre timmar så jag var rätt så trött när vi kom hem i går vid 21,00. Men Kelly har uppfört sig exemplariskt. Ursnäll har hon varit hela resan.
Var jätte kul att träffa Heide och Per från kenneln och se Kellys mamma och pappa, dom var jätte fina..!!
Fick jätte mycket saker till henne, men hennes favorit är en fleecfilt som hennes mamma har legat på.. Fast hon sov rätt gott i natt bredvid mej i sängen. Legat och bitit mej i håret och slickat en i öronen...!! Fast det har varit mysigt.

Nu ska vi strax på jobb och träffa Tilda och Pia, sen på lunchen ska vi till veterinären.. Hon ska vaccineras.. Man gör inte det i Dannmark förren valparna är 12 veckor och Kelly är ju bara 8 veckor...

Så än så länge går allt toppen, hon kissar bara ute... Var upp endast en gång i natt med henne så jag tror att hon förstår...

image5

Vårt lilla troll...!!

Då var det dax..!!

Nu är det äntligen dax att åka.. och det var precis att jag orkade palle mej ur sängen. Fast jag har knappt inte sovit ett dugg i natt har varit så himmla nervös, Johan har varit helt lugn och sova gott hela natten. fattar inte hur han kunnde det. Jag är ju helt uppspelt...=)
Nu ska man köra till Varberg och sen ska vi åka båt till Grenå. Det tar ca 4 timmar, men jag har brett massa goa mackor, godis, dricka osv.. Ska bli lite mysigt att jag och mamma ska iväg på en lite utfärd. Jag ville ha med mej mamma för Johan fick inte vara ledig.

Har laddat kameran oxå så att jag kan ta en massa bilder när vi hämtar henne. Ååå... vad jag är nervös. Mest nervös för hur det ska gå när jag kommer hem med henne.. Men det ska nog gå bra.. Sen ska hon med på jobb i morgon och träffa Tilda,

image4

Kelly i kennelns soffa, så himmla söt...!!

Newkins Kelly

Nu har man längtat i nästan 1 månad på att få hämta vår valp..!! Och i morgon så är det äntligen dax.

Det är anledningen till att jag har valt att skaffa en blogg så att alla som är nyfikna på henne ska kunna följa henne och oss. Jag kanske ska börja med att berätta lite om oss.

Jag och min sambo Johan bor i påarp i en söt liten marklägenhen. Vi flyttade hit i November förra året, eller rättare sagt Johan gjorde det. Jag har alltid bott i påarp och trivs väldigt bra. Jag har ju mina hästar här i vårt stall så det är väldigt praktiskt att bo här.
Nu när vi båda jobbar och står i har vi beslutat oss för att köpa en hund, vi har sedan innna 2 katter. Thule och Divan. två blansras katter som bara hittar på massa bus.. =)
Innan vi bestämmde oss för att skaffa en valp hade jag redan kollat med min chef om jag kunnde ta med hunden dit. Hon har själv sin hund där. Det gick givetvis bra för vi ska ju ha en likadan. Vi bestämmde oss oxå för en Whippet valp.
Det tråkiga var att vi letade och letad i Sverige efter en tik valp men utan resultat. Då hittade jag en jätte söt lite flicka i Danmmak. Eftre lite pappersarbete och dispans från Jordbruksverket fick vi godkänt för att ta in henne till Sverige. Det var mycket lättare än jag trodde.
Så nu har man längtat i ca 1 månad på att få hämta vår lilla tjej, har kännts en evighet. Men vi har fått en massa bilder på henne. Kennlen som hon är uppföd på heter Newkins, och dom har varit jätte trevlig och tillmötesgående.

Det är många som har frågat om jag inte kan blogga lite om henne och hur allt går, bla kennlen är ju nyfiken på alla hennes framsteg. Detta och är oxå ett bra sätt att spara alla bus hon kan tänkas hitta på... Men vi är nog förberede på det mesta...!!

Så i morgon är vi hundägare till lilla KELLY, som vi valt att kalla henne...!!