Barnsligt kul...

Angelica och Sam var här och hälsade på i morse..



Kira tyckte det var en konstig liten filur som bara tog hennes boll hela tiden... Kolla blicken på henne.. Haha..



-Hur vågar han ta MIN boll??!! Och hur ska jag få den tillbaka...




Förmiddagen gick väldigt snabbt i dag, var ute en liten runda med hundarna men det var för kallt. Fast det är sol och ser jättemysigt ut så vill varken jag eller hundarna vara ute någon längre stund..
Sen jobb som flöt på bra och sen i kväll ska jag tydligen iväg på något, Johan ska häma mej och jag får inte veta vad.. Är man nyfiken då eller??  Ja ja den som lever får se... :)

Och i morgon kommer Loppan, frukost, Väla och Lunch står på schemat.. Kan det bli annat än en toppen dag i morgon?? Tror inte det nää... :)

Helgen..

Har gått fortare än vanligt men jag antar att det är så när man har roligt.. Fredagen inleddels med årets första och förhoppninsgvis sista julbord för min del. Det var trevligt att träffa släkten liten men jag är inte så förtjust i julmaten.. Och det blev lite stressigt efter jobb och direkt iväg. Tur att man fick hundvakt i alla fall..
Lördag blev ingen sovmorgon, 09,00 rullade bilen packad med hundar och oss till Bollebygd, tror jag det hette. Tre timmars körning. Vi skulle och hälsa på Johans farfar som bodde typ mitt ute i skogen... Därför fick hundarna följa med. Men jag var ganska orolig för Kelly att hon kanske skulle markera revir inne eftersom hans farfar har en hund, pudel.. Men det gick mycket bättre än väntat.. Dom var kanske inte direkt överfötjusta i pudlen som var som ett plåster på dom. Båda två blev ganska arga på honom vid flertalet tillfällen, men han var annars jätte snäll och det fungerade bra...



Pudlen, Nicke..
Där var mycket mer snö än har och jätte mysigt att gå i skogen. Hundarna kunde vara lösa hela helgen. Och dom behövde springa av sig lite, med tanke på hur bortskämda som blev med både mat och kel där uppe. Det var Köttbullar, leverkorv, falukorv och burkmat.. Konstigt att dom inte ville ha torrfodret?? Haha...



Kira njöt av att få springa helt fritt och busa i snön..



Pudlen hade LITE svårt att hänga med mina råttor...




Naturen var helt fantastiskt men det nog mycket tack vare snön...



Kira hittade en del intressanta saker i snön...






En av de bästa bilderna jag någonsin tagit på Kira tror jag..



Såhär såg typ alla stigarna ut..



Kelly och Nicke..






Kira...



Kelly



Jag var också orolig för Kira när vi skulle åka bil så långt. Hon blir så stressad av att åka bil, trots att hon alltid har åkt mycke bil. Hon hyperventilerar och kan inte koppla av. Vägen upp var inte så farlig och hem sov hon som en stock.. Haha.. Det var nog en tuff helg för henne.. Så det var skönt att åka bil några timmar hem..
Och det är inte bara hundarna som har haft en bra helg, även jag har haft en toppen helg.. Allt bara stämmer...

Ikväll blir det brottning, och nu ska jag se om jag kan julpynta lite här...




Snö-galna hundar....

Jag vet inte vad det är med snö som gör att de flesta hundar får fnatt... Det är så kul att se dem..
Jag däremot är inte förtjust i kylan.. Blir mest på dåligt humör för att man går och fryser hela tiden. Men hellre som i dag då det är fruset än som igår när det bara var blaskigt... Tur man har sovit varmt och gott i alla fall..
Så nu sitter jag med en kopp varm Oboy och här kommer bilderna från dagens lös släpp av hundar..




Viggen



Viggen



Viggen



Kira och Kelly



Kira



Loke och Kira



Kira



Kira






Kira



Kira



Loke

Nu bär det av till jobb, sen brottning i kväll...


Helt underbart väder...

Eller inte, båda jag och hundarna avskyr detta slask och snöblandade regn.. Jag vill antingen ha riktig snö eller varmt.. Men jag klädde på både mej och hundarna regnkläder..



Kelly fick faktiskt sin overall på sig i dag..  rundan är bara öppna fält och det blåste rätt så bra..



Så det blev till att gå med två motsträviga råttor som jag fick dra efter mig i kopplet. Villken hemsk matte man är som drar ut sina stackars hundar i detta vädret...



Även hästarna åkte ut i morse.. Haha.. Kan jag vara ute och gå i vädret kan djuren också vara ute en stund. Men dom får väl komma in tidigare i dag..



Kira vaknade dock till på hemvägen då hon fick syn på massa fasaner. Hon är lite rolig för först står hon såhär och spanar efter dom, sen när hon inte ser dem så gör hon så här...



Ställer sig på bakbenen och spanar lite till.. Råttan..

Brottning igår. Har inte tränat på en vecka och det var riktigt skönt och det kändes jättebra.. Har dock lite träningsvärk idag..
Nu jobb...

Helgen..

Som förvisso inte är slut än, men den har varit riktigt bra hittills.. Fått snö och hundarna älskar det. Dom jagar snöbollar och blir helt fjantiga när dom kom ut i snön... Igår passade jag på att rida ut en runda. Fick dock rida på asfalten men det var synd att det var så mycket snö. Hade väldigt bra stallhjälp och ridsällskap med... :) Fortsatte till Väla och käkade lite och kollade folk, det känns bara så avslappnat och bra...
Sen blev det städning av garderob på kvällen, la in lite kläder i min nya byrå, blev jätte bra. Ska ta en bild, för jag blev så nöjd med den..



På kvällen körde jag ner till Henke och Mari i Lödde. Vilken fin lägenhet dom bodde, så mysigt. Käkade världens godaste cheescake och hade jätte trevligt. Klockan blev 00,30 innan vi körde hem, Och eftersom Henke är en trogen följare så sätter vi in en bild på den galna dansken.. Haha.. Tack för en jätte trevligt kväll !!!

Och nu fick man upp tidigt och köra med Carro till Kävlinge, hon ska tävla sin FÖRSTA brottartävling, bilder kommer garanterat senare i dag. Ska bli så kul att se henne..
Så nu är det frukost som står på schemat och sen en liten promenade med hundarna...

Ha en mysig söndag alla..


Bra flyt...

Igår kväll var det serimatch i Helsingborg, seger så klart !! Kira var med i bilen för vi skulle sova i stan sen. Så jag fick plocka fram hennes röda overall och ett täcke på det. Sen låg hon på ett täcke och ett fårskinn i bilen en stund och det var hon inte så förtjust i.. Men det gick bra, kom i säng i hyfasd tid och vaknade faktiskt pigg, det är ju Fredag. Tänkte att jag och hundarna skulle spårat lite men vädret är ju kasst och med tanke på var jag hittade mina hundar precis vet jag inte om jag heller ska göra dom sällskap... :)



Kira låg gott nerbäddad i sängen..



och ville helst inte bli störd...



Kelly låg i sin korg i köket och verkade allmänt glad över att vara hemma då hon fått sova hos Loke i natt igen. Nästa gång ska hon faktiskt få följa med.. Men jag tror hon trivs lika bra hos mamma faktiskt.. Men visst saknar jag min lilla råtta lite..



Det såg rätt mysigt ut..



Sen vakande Kelly och jag passade på att ta lite nya huvudbilder på dom.. Som om jag inte har det redan. Jag ville fotat ute i dag egentligen på lunchen men vädret var som sagt ingen hit. Får se om jag lyckas i morgon..



Kira yrvaken..



Kira



Kelly..


Nu bär det av till jobb igen... sen fredagsmys med Nina.. :)

Tiden går fort...

Kollade lite bak i arkivet  dag på bloggen, det är därför det är så bra att ha en blogg om hundarna.. För exakt ett år sedan var båda hundarna sjuka i kennlehosta, Kira värst.. Som man mådde då. Jag har så extremt svårt att se dom må dåligt. Samma när Kira bröt klon, jag kunde ju inte ens se det.. Men den har faktiskt börjat växa ut nu. Det trodde jag inte.. Så hela detta året har hundarna faktisk varit skadefria.. Villket är skönt. Jag ska se om vi hinner köra en LC träning till innan säsongen är slut. Hade varit kul.
Sen nästa vecka tror jag att testerna för besökshundar kör igång, jag hoppas att mitt nya jobb inte ställa till det så att jag inte hinner med kursen, Men om så är fallet är jag beredd att hoppa av den. Jobbet går före... Och eftersom det kommer bli mycket jobb har har jag bett att få hjälp med hundarna på dagarna. Det är nackdelen när man bor själv, man har ingen som kommer hem och kan gå ut med hundarna. Men jag har snälla föräldrar... :)

Loke blev som sagt kastrerad igår, han verkade må ganska bra igår men han måste ha tratt och det gillade han inte. Han ska gå på smärtstillande nu 3-5 dagar. Hoppas det läker fort på honom och att det faktiskt hjälper att lugna ner honom. Om inte annat är det jätte skönt för mig nu när mina löper för då kan dom passa dom ändå och vi kan gå våra runder.







Helgen bjuder på en hel del kul. Ska umgås lite med Nina som är hemma, sen fyller pappa år så vi ska fira honom på lördag och sen ska jag och lillsyrran på tävling på söndag. Med Flisan, hoppning. Synd att jag inte tränat med Bettan annars skulle hon fått följa med också. Hon får ju äntligen börja hoppa igen.. Och jag är sååå sugen på att börja.. 1 år och snart 4 månader sedan hon blev sjuk och har inte fått hoppa sedan dess.. Har man haft otur hela förra året eller??

Nu ska jag cyckla med hundarna till stallet och mocka...



Fördelen...

Idag tog jag med alla fyra hundarn på promenad. Att gå med fyra whippets är faktiskt inga problem alls. Och eftersom dom är tikar alla så går det som en dans, men visst folk kollar och i dag hade alla olika färger på sina täcken också.. Haha..
Jag beställde förresten ett nytt regntäcke till Kelly i dag från greyhound and whippet store, åtrestår att se om man får det, har inte så mycket gott att säga om dom sedan förra gången, men man kanske har tur denna.. :)







Det är ännu en fördel med vinthundarna. Nu har dess fyra inte träffast jätte mycket men det är aldrig bråk eller massa bus och trams. Dom går så fint, men det är väl därför som alla kan ha så många vintisar..


Jag är fortfarande förkyld men jag måste träna i dag med, idiotiskt. Jag vet, men sen är det ingen träning i morgon för så är det seriematch och då blir det inte träning förrens nästa vecka och så länge vill jag inte vänta..

Kira var helt slut igår efter vår tripp till stan, sen fick hon följa med in till stan på kvällen och sova där med och man märker att det tar ganska mycket på den lille nöten där inne. Hon har inte varit så glad i trapphuset innan men det gick bättre denna gången, hon anpassar sig fint. Kelly har haft sleep over hos Loke igen, som för övrigt är kastrerad nu.. Det har gått jättebra.. Update på det kommer senare..

Förmiddagen med Loppan...

Idag hade jag bestämt mig för att ta med hundarna in till stan och åka tåg dit. Social träning. Skulle träffa Karolina och gå en långrunda. Vi ska försöka hålla igång med en tur en gång i veckan det är så mysigt att bara gå och små prata och hon känner mig utan och innan och det är så kul när man vet precis vad den andre ska säga och hur den andre ska reagera..



Det var första gången Kira åkte tåg och hon är ju åksjuk i bilen och så även på tåget. Hon stod och flåsade men när hon sen fick sitta i mitt knä och titta ut så blev det bättre. Men hon uppförde sig jätte bra bland allt folk. Kelly är en dröm att ha med på tåg, hon bryr sig inte om något men hon vill gärna ligga i mitt knä. Så på vägen hem hade jag två trötta hundar i mitt knä.. :)



Vi gick längs norra hamnen och sen vidare ut mot gröningen och ut på Pålsjöskog och sen inom stan och kullagatan hem.. Vi gick i nästan 1 timme. Och vädret var faktiskt helt ok och eftersom man rör sig blir man inte kall. Och det var skönt för min träningsvärk att gå. Tränade brottning igår trots att förkylningen inte är helt bra men jag var bara tvungen, så sugen så det var värt det...



Det såg väldigt kallt ut..



Loppan med råttorna..



Kelly fick vara lös på stranden på fria bad..



Vågade inte släppa stackars Kira, Karolina hade fullt sjå med att hålla henne medans Kelly sprang som en galning..






Eftersom vi trots allt hade varit duktiga och gått ganska långt avslutade vi med glass, som har jättegod glass..



Kelly är galen i glass, så hon fick nästan halva min.. Och hon hade egen sked... Haha.. Nästa gång för jag köpa en egen till henne..






Kira var den den enda som var nyttig, hon gillar inte glass.. Hon bara tittade på oss och luktade på glassen och sen vände bort huvudet.. Lilla sötis..


Det var en grymt bra start på denna dagen med, det börjar bli en vana att alla dagar börjar bli bra... Och att man dessutom har träffat en hel go kille som gillar hundarna, överraskar mig och får mig att må så bra är bara ännu en sak som gör att allt känns helt toppen... Och man går runder i sin lilla bubbla och bara ler.. Livet är enkelt... :)
Men som sagt att umgås med Karolina får mig alltid på gott humör och jag är så glad att hon flyttat till stan.. :)

Och nu när jag kom hem frös jag faktiskt lite och hundarna är jätte trötta, mycket nya intryck och många människor.. så jag hann innan jobb ta hundarna och krypa ner under täcket en stund, det är livskvalite detta.. :)


Villken helg...


Bilder från ridturen i dag...



Här ser vädret inte så bra ut men det var det..


















Haha.. Jag på Flisan..



Carro fick ta Tess..



Flisan och jag njuter av solen... Det var riktigt skönt när man stod i lä..